MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Wither duży problem
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Pisze bo już nie mam nadziei.
Dzisiaj bylem trzeci raz na Witherze i po raz trzeci nie byłem w stanie zadać mu chociazby najmnejszych obrażeń.
Za pierwszym razem byłem z mieczem Sharpness V i łukiem Power V oraz potką siła 2 - mimo to ani mój miecz ani mój łuk nie były w stanie chociażby o milimetr zmniejszyć jego życia (chodzi mi o pasek zdrowia Wither boss). Przez policję serwera byłem zapewniony że łuk jest w stanie zranić Withera (tak jak w normalnym przypadku do połowy). Mimo to zarówno miecz jak i łuk nie byli w stanie zadać chociazby minimalnych obrażeń mimo moich prób które trwały do momentu wyczerpania się seta.
Za drugim razem spróbowałem nawet z mieczem Smite, zarówno pod wpływem potek siła 2 jak i bez i wynik był ten sam. Próbowałem również zjedzenie kox jabłka i może zabicie Withera "pod wpływem" jednak wynik był ten sam.
Trzecia próba która odbyła się przed chwilą zakończyła się tak samo, jego życie ani drgnęło.
Mam więc pytanie - czy robię coś nie tak czy Wither jest zbugowany?
Licze na to, że jeśli zostanie stwierdzony błąd to dostane chociaż te trzy czaski Withera żeby móc go zabić ponownie bez wcześniejszego zabijania kolejnych 15 czarnych szkieletów. Bardzo chciałbym otrzymać dostęp do netheru, ponieważ po ostatnich zmianach surowce z piekła są kluczowe.
Gram na serwerze minecraftowo.pl, tryb skyblock.
Witaj.
Od samego początku questów - zarówno Areny Gigantów, Podziemia Sky Block jak i Withera każdy boss ma wyłączone obrażenia na łuk. Więc jest bezużyteczny!
Nie wiem od kogo dostałeś info, że łuk działa? Czy były to osoby z ESB?
Dzięki za zgłoszenie, gdyż przy okazji testów wyszło mi, że za łatwo pokonać Withera bo można go zbugować w pewnym miejscu - poprawiłem bo za łatwo było.
Natomiast nie miałem problemów aby go uderzyć i zadać obrażenia. Testy na serwerze Minecraftowo.pl.
Tutaj ss-y z walki:
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=IZCN
http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=QZBD

Temat był już zgłaszany kilka razy na TS-ie, dlatego byłem pewien, ze można go pokonać. Dla pewności sprawdziłem jeszcze raz.
Gdybyś miał nadal problemy podejdź do mnie na TS-a pogadamy i porozmawiasz z osobami, które miały kiedyś ten sam problem co Ty.

Pozdrawiam
Spinning
Przekierowanie