MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Updaty Wojownikow Dusz Anihilacji
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Heja,

tryb WD przeszedł dziś mały update wprowadzno parę dogodności zmian

1.) zamiast komendy /przedmioty mozecie uzywac szybszej /sklep
2.) W sklepie zostaly wprowadzone do zakupu ironowe zbroje jednorazowe bez enchantu, gracz moze je pozniej wzmacniać za pomocą zdobytego expa.
3.) wprowadziłem nowy autorski system anty logoutowy poniżej opiszę jego zasady działania:

a) gdy gracz zaatakuje innego gracza na 20 sekund włączy mu się aktywny combat log, wtedy zarówno atakujący jak i ofiara otrzymają na czacie powiadomienie o aktywnym combat logu.
b) jesli gracze będą walczyć dalej czas 20 sekund bedzie sie odnawial i bedzie liczony od ostatniego otrzymanego lub zadanego obrazenia.
c) gdy atakujacy lub ofiara wyloguje sie podczas aktywnego trybu walki pojawi sie villager z nickiem osoby ktora sie wylogowala, po jego zabiciu wypadna z niego wszystkie przedmioty tej osoby, natomiast gdy osoba ktora sie wylogowala wroci do gry otrzyma natychmiastowa śmierć.
d) jeśli gracz z aktywnym trybem walki wyloguje się a villager który się pojawi w miejscu jego wylogowania nie zostanie zabity, to podczas kolejnego zalogowania villager automatycznie zginie wysypujac z siebie przedmioty, oczywiscie osoba ktora sie zaloguje i tak zginie gdyz musi poniesc kare za wylogowanie w trakcie walki.
e) jesli wylogujesz sie gdy nie prowadzisz zadnej walki, nic sie nie stanie.
d) przedmioty klas (podstawowy ekwipunek klas) nie wypadaja z villagerów.

4.) W tygodniu potestuje jakies własne rozwiązania dla AC na wersji WD 1.7 więc jeśli będzie kogoś wyrzucać bez powodu to będzie to normalne.

Życzę udanej gry na WD =)
do zobaczenia na serwerze Smile
Po przeczytaniu tego posta pojawia się jedno zasadnicze pytanie: Czy jeżeli AC jak to nazwałeś wyrzuci gracza za nic, to anty logout go zabiję?
Odpowiedz masz w poście - podstawy logiki - jak masz tryb walki i wyjdziesz/wyrzuci ci z serwera to zginiesz, jeśli wyrzuci Cię poza walką to nic się nie stanie. Zresztą nie ma póki co nawet o tym myśleć bo zajmuje się innymi rzeczami a temat ac mam na liście ale nie jest priorytetowy.
Mam pytanie tylko głównie do jednego ,bo nie jestem pewny:
,,Autorski system anty logoutowy'' - tak napisałeś. Później napisałeś ,że jest to plugin Combat Log który jest do ściągnięcia w internecie, chciałem zapytać czy twojego autorstwa czy nie Tongue Dodatkowo ,po co ma wyrzucać graczy z serwera i psuć im grę przez testowanie AC ,moglibyście zrobić serwer testowy, gdzie byłoby to testowane.
Co jest nielogicznego w moim poście? Jak z kimś walczysz to logiczne, jesteś podczas walki i wtedy może cię wyrzucić AC na przykład za aurę i chodzi mi o to czy wtedy antylogout cię zabiję...
@PiTeKLive Banan napisał że sam stworzył i nie pisał o innym pluginie, źle przeczytałeś.
(23-October-2017 15:03:55)PiTeKLive napisał(a): [ -> ]Mam pytanie tylko głównie do jednego ,bo nie jestem pewny:
,,Autorski system anty logoutowy'' - tak napisałeś. Później napisałeś ,że jest to plugin Combat Log który jest do ściągnięcia w internecie, chciałem zapytać czy twojego autorstwa czy nie Tongue Dodatkowo ,po co ma wyrzucać graczy z serwera i psuć im grę przez testowanie AC ,moglibyście zrobić serwer testowy, gdzie byłoby to testowane.

nie ma to z combat logiem nic wspolnego po prostu modyfikacje ktora wgralem nazwalem combatlog, bo jestem do tego pluginu przyzwyczajony. Samego combat loga nie moglismy uzyc bo nie jest kompatybilny z wd - efekt byl taki ze wypadaly 2x przedmioty z graczy (mozliwosc kopiowania), dlatego przygotowalem wlasne rozwiazanie.

(23-October-2017 15:22:54)KaCpErUs000 napisał(a): [ -> ]Co jest nielogicznego w moim poście? Jak z kimś walczysz to logiczne, jesteś podczas walki i wtedy może cię wyrzucić AC na przykład za aurę i chodzi mi o to czy wtedy antylogout cię zabiję...

czytanie ze zrozumieniem cie przerasta Sad
Bardzo dobry pomysł z tymi zbrojami oby takich więcej Smile
Super może wroće na serwer jak tu takie zmiany sie dzieją.
Nie no świetnie Banan Smile Dawno nie byłem na wojownicy dusz z powodu cheaterów i długiego bana ,ale jak takie zmiany są to bardzo chciałbym wbić!
Zrobicie jeszcze UNBANALL?
Stron: 1 2
Przekierowanie