20-October-2017, 22:25:00
21-October-2017, 09:38:16
Według mnie,
Ten pomysl był by epicki,
Jestem za zeby to bylo dodane,
Trzymaj +
Ten pomysl był by epicki,
Jestem za zeby to bylo dodane,
Trzymaj +

22-October-2017, 09:01:37
A ja jestem osobiście na nie. Dlaczego?
Mtślusz że bananowi chciało się to robić? Jeśli każdy przedmiot miałby inną cenę była by to żmudna praca..,
Cytuje słowa banana; stworzyłem już tu dziesiątku map setku potworów i TYSIĄCE BRONI.
Po drugie było by to zbyt dobre według mnie.
O to moja opinia. Z góry przepraszam za błędy jestem na telefonie
Mtślusz że bananowi chciało się to robić? Jeśli każdy przedmiot miałby inną cenę była by to żmudna praca..,
Cytuje słowa banana; stworzyłem już tu dziesiątku map setku potworów i TYSIĄCE BRONI.
22-October-2017, 09:32:42
(22-October-2017 09:01:37)FeriDoritos napisał(a): [ -> ]A ja jestem osobiście na nie. Dlaczego?
Nie chodzi mu o to że każdy przedmiot będzie miał inną cenę, tylko dana klasa przedmiotu będzie sprzedawana za konkretną sumę. A jedną klasę przedmiotu mają setki przedmiotów.
(Kto grał na konkurencyjnym serwerze RPG, wie o co chodzi)
I wcale nie jest to trudne do zrobienia.
W skripcie nawet da się to zrobić.
23-October-2017, 13:04:31
@up
da się w skripcie? to czekamy aż zrobisz
bo czuję że tylko tak piszesz a nie masz o tym zielonego pojęcia (już pomijając czy się da czy się nie da). Jeśli nie potrafisz wyjdzie że PO RAZ KOLEJNY wypowiadasz się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia... 
@temat
pomysł całkiem ciekawy, rozważę, choć większość graczy i tak pewnie będzie wolała wystawić przedmioty na handel gdyż będzie to bardziej opłacalne.
da się w skripcie? to czekamy aż zrobisz

@temat
pomysł całkiem ciekawy, rozważę, choć większość graczy i tak pewnie będzie wolała wystawić przedmioty na handel gdyż będzie to bardziej opłacalne.
23-October-2017, 19:18:21
(23-October-2017 13:04:31)Admin napisał(a): [ -> ]@up
da się w skripcie? to czekamy aż zrobiszbo czuję że tylko tak piszesz a nie masz o tym zielonego pojęcia (już pomijając czy się da czy się nie da). Jeśli nie potrafisz wyjdzie że PO RAZ KOLEJNY wypowiadasz się na tematy o których nie masz zielonego pojęcia...
@temat
https://www.mediafire.com/file/qsck923t9...Kupiec.txt
Na razie napisałem trochę inny niż oczekiwano, gdyż sprzedaż i ilośc otrzymanej kasy (ceny dałem przykładowe, wiadomo że to zależy od ekonomi danego serwera) nie zależy od stopnia rzadkości (legendarny, epicki itp) tylko od ostrości w przypadku broni, albo prota w przypadku eq.
Jutro przerobię go jak należy. Chciałem po prostu jak najszybciej to zrobić, a rozwiązanie takie jakie zastosowałem tutaj wydawało mi się najprostsze.
Przyznaje, faktycznie może nie jest to prościzna, ale do zrobienia.
Jutro dokończę.
PS: Gdzie jeszcze wypowiadałem się nie mając o niczym pojęcia? (To pytanie nie jest z pretensjami)
Bo chciał bym zobaczyć i ewentualnie naprawić swoją wypowiedz którą wypowiedziałem nie orientując się w temacie. (Tak abym mógł przyszłości zapobiec tego typu wypowiedzią)
23-October-2017, 20:10:45
Zamysł jest taki że sprzedawca ma skupić wszystkie przedmioty jakie mu przekażesz bazując na ich typie oraz poziomie.
To co napisałeś jest nic nie warte dno i nie ma nic wspólnego z tym co ma zostać przygotowane... pomijam że optymalizacja i pisanie skryptów pod serwery z nieco większym ruchem niż 10 osób raczej jest ci obce bo ten skrypt to prawdziwy zasobowy killer słabych serwerów.
i nie ma tu czego dokańczać tylko pozostaje ci pisać od zera bo przedmioty powinienes moc przekazywać kupującemu poprzez GUI (otwierasz gui i dajesz mu wszystko na raz co chcesz sprzedać).
Cena ma zależeć od typu i poziomu przedmiotów zgodnie z tym co zaproponował pregus gdyż jest to jedyny sensowny pomysł o którego nawet ten skrypt nie zachacza... odwołujesz się bezsensownie do sharpnessu czy protection przedmiotu który nie ma tu żadnego logicznego sensu... szczególnie że na różnych expowiskach jest zbliżony.
Pomijam że zamysł jest znacznie bardziej rozbudowany niż niepoważne klikanie na przedmiocie aby go sprzedac... takie cos oferuje wiekszosc pluginow, a jesli chciales bazowac na sharpnesie mogles to zrobic w paru linikach...
Przykre jest że często komentujesz rzeczy o których nie masz pojęcia, jednak doceniam że chociaż podjąłeś próby i chociaż probówałeś zrobić cokolwiek, zdając sobie sprawę że łatwo się gada a ciężej cokolwiek zrobić.
gdzie jeszcze się wypowiadasz? w wątku odnośnie turnieju wd i tego kto się na nie zapisuje.
To co napisałeś jest nic nie warte dno i nie ma nic wspólnego z tym co ma zostać przygotowane... pomijam że optymalizacja i pisanie skryptów pod serwery z nieco większym ruchem niż 10 osób raczej jest ci obce bo ten skrypt to prawdziwy zasobowy killer słabych serwerów.
i nie ma tu czego dokańczać tylko pozostaje ci pisać od zera bo przedmioty powinienes moc przekazywać kupującemu poprzez GUI (otwierasz gui i dajesz mu wszystko na raz co chcesz sprzedać).
Cena ma zależeć od typu i poziomu przedmiotów zgodnie z tym co zaproponował pregus gdyż jest to jedyny sensowny pomysł o którego nawet ten skrypt nie zachacza... odwołujesz się bezsensownie do sharpnessu czy protection przedmiotu który nie ma tu żadnego logicznego sensu... szczególnie że na różnych expowiskach jest zbliżony.
Pomijam że zamysł jest znacznie bardziej rozbudowany niż niepoważne klikanie na przedmiocie aby go sprzedac... takie cos oferuje wiekszosc pluginow, a jesli chciales bazowac na sharpnesie mogles to zrobic w paru linikach...
Przykre jest że często komentujesz rzeczy o których nie masz pojęcia, jednak doceniam że chociaż podjąłeś próby i chociaż probówałeś zrobić cokolwiek, zdając sobie sprawę że łatwo się gada a ciężej cokolwiek zrobić.
gdzie jeszcze się wypowiadasz? w wątku odnośnie turnieju wd i tego kto się na nie zapisuje.
24-October-2017, 16:20:22
System skończony - beta testerzy mogą już testować, na najbliższym streamie zaprezentuje.
17-November-2017, 08:40:35
Wiadomość wygenerowana automatycznie !
![[Obrazek: image.php?di=PT0G]](http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=PT0G)
Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!
Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!