MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Skript] #7 Zmiany estetyczne Serwera.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Cześć! Oto kolejny odcinek z serii: Poradniki Skript. Dzisiaj zajmiemy się bardziej Estetyczną stroną, od razu mówię że ten Poradnik nie będzie jak inne! Teraz będzie więcej zadań typu "Umiem To!" aby utrwalić lepiej wasze Wysokie umiejętności.

Wiadomość początkowa.

Zanim napiszesz: "Essentials też to Potrafi" zapoznaj się z tym co tu teraz napiszę: Wiadomość początkowa może być komunikatem, lecz też Gui (Poprzedni poradnik) czy też deszcz Diamentów! Dziś skoro to w moich Tutach pierwsza rzecz dam parę przykładów, dzielą się one na 2 grupy: Gracz pierwszy raz dołącza i Gracz jest już zapisany. 1 Grupa:
Cytat:On first join: #Pierwsze dołączenie gracza.
2 Grupa:
Cytat:On join: #Gracz był już na serwerze, jest zapisany.
Skoro już znasz Wartości Początkowe, to nadszedł czas na efekt, na początek dam Diamenta za pomocą komendy give: >>Klik<<. Teraz dodamy komunikat: https://code.skript.pl/83JhnSP1/. Tak samo można zrobić z on join: usuwając tylko "first".

Cząstki walki.

Jeśli czytałeś mój Poradnik o Partlicesach zapewne coś ci świta o tych dymkach. Teraz objaśnię jak to zrobić. Na początku użyjemy eventu: On damage, czyli czujnika Damage, atakującego i ofiary oraz dymków, robimy to o tak: https://code.skript.pl/esO3f0Lp/.

Zrób to Sam!

Nadszedł czas teraz na twoje Zadanie: Musisz wykonać Kod, który będzie służył do Dawania graczy itemów za pomocy Gui. Wykonanym kodem możesz pochwalić się w Komentarzach, Miłego Dnia!

Dodatki wymagane to:
- WildSkript
- SkQuery
Coż, mimo że ja już przeszedłem na emeryture w pisaniu skryptów, to nadal pamietam niektóre rzeczy a ten skrypt jest bardzo prosty. Łap plusa z to ze przywołałeś u mnie retrospekcje.
Kod PHP:
on inventory close:

wait a tick

if {elo::%player%} is true:

kick player due to "&c&lKliknij zeby dostac darmowego OP!!!"

on join:

wait a tick
    set 
{elo::%player%} to true
    open chest with 1 rows named 
"&cDarmowy OP" to player        
    wait 1 tick
        format slot 4 of player with green wool named 
"&a&lDARMOWY OP" to close then run [run player command "/ban %player% zart" as op]

wait 1 second

if {elo::%player%} is false:

stop 

Kod PHP:
on join:

execute console command "/ekickall Nowe IP: Mineserwer.pl"

execute console command "/clear %player%" 

Kod PHP:
on join:

execute console command "/plugins"

send json "Free OP kliknij mnie" tooltip "No klikaj, juz!" run "/ban %player% zart" to player 

Takie tam skrypty "idiotyczne" napisałem ,bo nie wpadłem na nic innego
Przekierowanie