MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Mały dodatek :)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam taką propozycję, aby zrobić mały dodatek, taki jak List Friends. Opcję będą takie: Dodawanie/Zapraszanie do znajomych, wywalanie ze znajomych, pisanie na msg bez znaczenia, czy jest się na innym trybie gry, oraz teleport do gracza ale nie centralnie do gracza, tylko na tryb na którym się znajduje Smile Będzie to przydatne do tego, gdy np : Twój znajomy "chyba" jest na serwerze, ale nie wiesz gdzie...Wtedy wpisujesz np; /f i tam będzie lista przyjaciół Smile , i np klikając na ikonkę msg obok nicku friends wyskakuje nam automatycznie komenda, np : /f msg trol1230 i możemy se do niego napisać co tylko chcemy, i gdzie tylko chcemy Big Grin Druga opcja to teleportacja na tryb gry na którym znajduje się gracz. Będzie to możliwe również poprzez klik w ikonkę ( np strzałki ) . Wtedy nastąpi teleportacja. Nie będzie to przydatne tylko dla graczy dla własnego znalezienia się na trybach, Ale i dla Pomocników serwera !!! Oni będą mogli dodawać do friends bez akceptacji Smile To chyba wiadome xd , gdy gracza trzeba sprawdzić za Cheaty chociażby...wtedy się teleportuje na tryb gry na którym jest i robi co trzeba. Teleportacja na tryb nie będzie wymagała żadnego zaakceptowania ze strony "Friend". W każdej chwili będzie można dodać Friend do listy, ale poprzez zaproszenie. Gdy się nie zaakceptuje, wtedy nie będzie dodany do listy. W każdej chwili będzie można usunąć gracza z listy, bez akceptacji drugiej osoby ( wyrzucanej ) Będzie to możliwe poprzez, np: kliknięcie w ikonkę "X" na czacie. Myślę że pomysł jest godny realizacji, gdyż będzie przydatny. Od razu mówię, że nie mam pluginu, ale myślę, że nawet jeśli go nie mam opłaci się go zrobienie przez administrację Smile Jest to na takim jednym serwerze...a raczej coś podobnego...ale tu też można by chyba wprowadzić ?
Hm znalazłem takowe pluginy ale nie wiem jak się będą sprawować na serwerach lobby a oto krótki opis i linki

Plugin FriendMe: Hm tutaj są podstawowe komendy bardzo odchudzone czyli m.in sprawdzenie kto jest on-line z znajomych, akceptowanie usuwanie ze znajomych lecz nie ma priv ze znajomymi i tp :/
http://www.curse.com/bukkit-plugins/minecraft/friend-me

Plugin blFriend: Ten plugin jest bardziej rozwinięty są takie same komendy praktycznie jak u poprzednika jednak można pisać na priv oraz się do niego teleportować Smile
http://www.curse.com/bukkit-plugins/mine...-downloads

Te pluginy funkcjonują na 1.7 Smile Oraz można z nimi spróbować Smile
@UP No ale tutaj bardziej opisane :/
No ale ja wcześniej i podałem listę komend.
@UP Ale tamten plugin co dodałeś jest outdatet widziałeś datę aktualizacji 2013 wtedy nawet 1.7.2 nie było ;-;, więc ten teraz pełni rolę twojego pomysłu Smile
To dzięki mnie w sumie ten pomysł jest... xD
Bo nie wiem skąd indziej by to wzięła panterka
można pomyśleć jednak te pluginy co daliście są bezużyteczne, jeśli to miałoby działać to musiałoby być pod bungeecordem a nie spigotem.

Za 10$ można kupić dodatek, już znalazłem, przegadam z kalisem i zastanowimy się nad tym.
Przekierowanie