08-October-2017, 16:27:09
Witam, z ciekawości zrobiłem mały test na trybie survival na Minefoxie.
Na zwykłej kopalni z kwarcem sprawdziłem jak szybko można wykopać ten item na pieniążki.
Mając diamentowy kilof 5/3/3 i zostawione 34 miejsca w eq na kwarc, włączyłem stoper i zacząłem kopać, proszę jednak aby traktować to w przybliżeniu bo każde miejsce w kopalni ma różnie rozmieszone bloki kwarcu.
Zapchanie kilofem 5/3/3, eq 34 stakami kwarcu zajęło mi około 9.40 min≈10min
Za 34 staki kwarcu dostałem 2032$≈2k
10 min kopania=2k
Teraz jak bym chciał zbierać przykładowo kopać na amulet za 100k xD
100k:2k=50 partii kopania
50*10min=500min
500min:60min=8,33h tyle około musimy kopać na taki amulet XD
Wiem że można kupić taniej u jakiegoś gracza ale można noobowo kupić u handlarza XD
Można też zdrowo zarabiać na amulet i roznosić ulotki np. 8zł za godzinę (A jak znajdziesz o parę złotych więcej to ci jeszcze na chrupki starczy) czyli w 4h masz 32 zł na swój wymarzony amulet w minecraftcie. Czyli ponad o 4,5h szybciej.
Morał jest prosty: Ruszcie się z domu lenie śmierdzące, do roboty leserzy
Na zwykłej kopalni z kwarcem sprawdziłem jak szybko można wykopać ten item na pieniążki.
Mając diamentowy kilof 5/3/3 i zostawione 34 miejsca w eq na kwarc, włączyłem stoper i zacząłem kopać, proszę jednak aby traktować to w przybliżeniu bo każde miejsce w kopalni ma różnie rozmieszone bloki kwarcu.
Zapchanie kilofem 5/3/3, eq 34 stakami kwarcu zajęło mi około 9.40 min≈10min
Za 34 staki kwarcu dostałem 2032$≈2k
10 min kopania=2k
Teraz jak bym chciał zbierać przykładowo kopać na amulet za 100k xD
100k:2k=50 partii kopania
50*10min=500min
500min:60min=8,33h tyle około musimy kopać na taki amulet XD
Wiem że można kupić taniej u jakiegoś gracza ale można noobowo kupić u handlarza XD
Można też zdrowo zarabiać na amulet i roznosić ulotki np. 8zł za godzinę (A jak znajdziesz o parę złotych więcej to ci jeszcze na chrupki starczy) czyli w 4h masz 32 zł na swój wymarzony amulet w minecraftcie. Czyli ponad o 4,5h szybciej.
Morał jest prosty: Ruszcie się z domu lenie śmierdzące, do roboty leserzy