Hej jak po tytule proponuje lekki nerf vortexa, chodzi o to że skok vortexa jak wiadomo używa się co 4 sekundy, problem polega na tym że jak gramy potworami to zabicie takiego wojownika jest bardzo trudne/denerwujące, może ciągle uciekać, a vortex daje bardzo daleki skok, po wylądowaniu wystarczy odczekać około 1 sekundę, potwory (zwykłe klasy) a nawet bossowie mogą mieć problem z zabiciem kogoś takiego.
Dlatego proponuje zwiększenie czasu odnowienia skoku z 4 do 10 sekund.
Vortex vortexem, ale nie zapominaj, ze mozna zniszczyc swiatynie, a ja bez problemu bossami zabijam takich ludzi.
Właśnie dobrze, że jest taki czas przynajmniej gra jest zrównoważona bo tak to by nie miało sensu.
Potwory są niekiedy silniejsze od wojowników i jest ich znacznie więcej.
Daleki skok VorteX'a został specjalnie tak zrobiony. Jak na lobby WvsP wciśniesz w guzik pod VorteX'em to Banan mówi "Dzięki niemu będziemy mogli uciec przed dużymi grupami potworów, a także przeskoczenie murów naszego zamku". Więc jestem na NIE.
Odnośnie wypowiedzi to nie miałem na myśli graczy którzy raz na jakiś czas skaczą vortexem, tylko tych którzy jedyne co robią to nim uciekają czyli ppm 2-3 sekundy w powietrzu potem 1-2 sekundę odczekać i następny skok przy spamowaniu kulą ognia co jest naprawdę irytujące/denerwujące, nie chodzi mi też o zmniejszenie skoku tylko o zwiększenie czasu odnowienia skoku co zapobiegałoby takim sytuacją.
Niestety ale osoba, która będzie wiecznie uciekać też nie osiągnie wiele...
Jak ma się w miarę ogarnięty team to wystarczy odwracać regularnie uwagę takiej osoby, bądź zmuszać ją do ucieczki i wygrana jest w kieszeni. Gorzej jeśli mówimy o ugrupowaniu osób i sytuacji, w której wojownicy trzymają takową obronę przez całą rozgrywkę, wtedy nie ma o czym wiele gadać...
Jak już nerfić vorta, to eksperymentalnie do 8s cooldowna bym proponował dodać i powinno to lekko wydłużyć czas na jego użycie, choć nie sądzę by wiele to zmieniło. Przypominam że Vortex to nie jedyna broń specjalna na tym trybie i jeśli gracz ma przygotowany asortyment broni, to logiczne że sytuacja bezsilności potworów musiała zajść.
Podsumowując krótko - zwiększenie cooldowna
może ograniczyć
ucieczki ale
masowego wybijania potworów nie ograniczysz w ten sposób

Jak widać po komentarzach graczy pomysł nie ma żadnych zwolenników, ani też sensownych argumentów - odrzucone.
Wiadomość wygenerowana automatycznie !
Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!