MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Błędy na trybie
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Ten temat jest poświęcony wyjaśnieniu i zgłoszeniu bugów z którymi zetknąłem się na trybie WD

1. Brak możliwości wydobycia rudy : wszystko fajnie miło... kopie sobie żelazo aż tu nagle nie mogę dalej kopać i muszę chwilę odczekać ponieważ mój kilof "przestaje działać" tzn. rozwalam rudę, odnawia się ale ani sygnału dźwiękowego wykopania ani żelaza w ekwipunku. Jest to bardzo irytujące, zwłaszcza kiedy kupiłem klasę górnik i chcę pograć jako support, a gra mi to najwyraźniej uniemożliwia.

2. lag tekstur : nie wiem czy to wina tekstur ale nie widzę innego powodu - chodzi o to, że gdy pobierze się tekstury serwera to czasem występują ścinki minecrafta nie zależnie od karty graficznej, taktowania procesora ani żadnego podzespołu komputera. Moim zdaniem jest to spowodowane teksturami wgrywanymi do gry przez serwer. Patrzyłem już wiele wariantów ale ten jest jak dla mnie najbardziej prawdopodobny.

3. bug zbroi : najmniej ważny i prawie nie dotkliwy bug, lecz niestety zauważalny, to przytrafiło mi się przed chwilą (pisze o tym bardziej jako poinformowanie o błędzie niż o naprawienie), runda się skończyła, wywaliło z do lobby i nadeszła pora wejścia ponownego. Moim oczom ukazał się istny bezkonny rycerz z diamentową zbroją (jeszcze w lobby WD). On miał na sobie diamentową, a ja miałem w jego oczach żelazną (którą rzeczywiście miałem w poprzedniej rundzie). Błąd głównie składa się z tego, iż po zakończonej rozgrywce zostaje zbroja widoczna dla innych graczy ale nie dla samego nosiciela. Malutki błędzik, ale jakiś Smile a tu uwiecznienie "rycerza" :
http://speedy.sh/GnUtM/2015-06-04-00.02.54.png
http://speedy.sh/RNgPH/2015-06-04-00.02.57.png
http://speedy.sh/Skj6U/2015-06-04-00.03.13.png
1:To może być wina internetu albo komputera.
Mi osobiście nigdy się coś takiego nie zdażyło.
2:Nie tylko ty nasz przy ładowaniu textury laga....
Co ci szkodzi poczekać chwile?
3:Co tu pisać
w 2 nie o to mi chodzi, ten lag powtarza się nawet gdy już wejdę do gry i ewidentnie to nie jest wina komputera ani internetu bo moim 2 kolegom też zdarzają się takie lagi a komputerów to my słabych nie mamy...
Następnym razem zdjęcia wrzuć na hosting mineserwer:
Kliknij Tutaj.
(04-June-2015 10:03:58)lamaxdgg napisał(a): [ -> ]Następnym razem zdjęcia wrzuć na hosting mineserwer:
Kliknij Tutaj.

Czyli błędy nie zostaną w żaden sposób poprawione, czy nawet sprawdzone dopóki nie dam screenów na hosting?
Hm a więc tak jak kolega powyżej napisał
1. To może być wina internetu
2. Mi się texturpack pobiera szybko i także mi się szybko zmienia to zależy od szybkości pod zespołów komputera czyli : Ramu, Procesora, Karty Graficznej.
3. Nie potrafię wytłumaczyć
Oraz ja pobierać tych dowodów nie będę może wgrałeś tam jakiegoś syfa czy co.
(04-June-2015 12:18:15)SnowPL napisał(a): [ -> ]2. Mi się texturpack pobiera szybko i także mi się szybko zmienia to zależy od

Nie chodzi o pobieranie txt... już po pobraniu i wbiciu na tryb dochodzi do ścin (spadek chwilowy do 0 fps). Tekstury są pobierane od razu po wejściu na tryb i ładują się 1 sekundę ale coś się dzieje już po ich załadowaniu (tak jakby coś chciało załadować jakiś duży plik graficzny ładując wszystkie pliki na raz przez co dochodzi do gwałtownego spadku fps).

np. : wchodzę na tryb, gram, gram, gram, a tu nagle spadek do 0 fps (utrzymujący się nawet do 5 sekund!) Nie jest to wina komputera, może to wina minecrafta ale nie umiem sprecyzować co może powodować ten spadek klatek.
@UP Ja takich ścin nie posiadam i mi się takie nigdy nie trafiły, to musi być coś u ciebie może coś z wydajnością, źle skonfigurowane mody (Jak masz np optifine) lub po prostu za dużo otwartych aplikacji.
Cytat:np. : wchodzę na tryb, gram, gram, gram, a tu nagle spadek do 0 fps (utrzymujący się nawet do 5 sekund!) Nie jest to wina komputera, może to wina minecrafta ale nie umiem sprecyzować co może powodować ten spadek klatek.
Jeśli masz By Zyczu to się nie dziwię bo do byZyczu trzeba dobrego Kompa... Ale jeśli masz normalnego Minecrafta to oznacza że to musi być wina kompa ;/
Gosia, akurat tu bym się kłócił. U mnie komputer działa płynnie, wolnego ramu 70 gb, ale internet czasem tak muli (Szczególnie wieczorem) że nie da się grać Sad
Stron: 1 2
Przekierowanie