MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: 2 GRACZY Z 1 IP
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam

Zastanawiam się dlaczego ograniczono możliwość logowania więcej niż dwóch graczy z jednego adresu IP? Rozumiem, że większość graczy i pewnie adminów to dzieci neostrady i każdy ma inny adres, ale wyobraźcie sobie, że u mnie w domu są 3 (słownie: TRZY) komputery i ja i moje dzieci lubimy razem pograć na waszym serwerze... Niesamowite prawda? A najciekawsze jest to, że nie mamy trzech różnych zewnętrznych adresów IP tylko jeden! Ba, podejrzewam nawet, że cały blok w którym mieszkamy ma tylko jeden zewnętrzny adres IP! Dzięki Bogu mieszkają w nim prawie same moherowe babcie, którym nie za bardzo chce się grać w Minecrafta.

Nie wiem czym podyktowana jest tak głupia decyzja jak to ograniczenie. Proszę o przyjęcie do wiadomości, iż w naszym pięknym kraju jest sporo takich miejsc, gdzie używa się jednego zewnętrznego adresu IP (szkoły, zakłady pracy, gospodarstwa domowe) oraz o zdjęcie tej bezsensownej blokady.
Można mieć mnóstwo kont jeśli nie służą do zarabiania i nie mają cheatów
Nie. Blokada jest po to, aby nie było ataków botów, które rozwalały działanie serwera.
nie ma takowej blokady o jakiej wspomniałeś - możesz sie łączyć z jednego ip do serwera kilkikrotnie w jednej chwili, tylko na różnych nickach.

nie ma takowej blokady o jakiej wspomniałeś - możesz sie łączyć z jednego ip do serwera kilkikrotnie w jednej chwili, tylko na różnych nickach.
Hmmm... To nie wiem, podobno Banan coś wprowadził.
Obecnie jest blokada włączona ze 3 osoby mogą wejść na serwer z tym samym adresem IP, więcej osób jednocześnie nie wejdzie, będą wyrzucane z serwera
KalisPro czyli mam rozumieć, że zwiększono limit do trzech osób? W tej chwili tego nie sprawdzę (nie omieszkam wieczorem), ale rozwiązało by to mój problem gdyby dotyczył tylko LOBBY! Na PVP już od dłuższej chwili nie dało się wejść we trzech - tam też zwiększycie limit? Pozostałe serwery z waszego lobby też pewnie takie ograniczenia zdążyły wprowadzić...

Rozwiązanie zaiste doskonałe - niedługo zgłosi się ktoś, kto w liczbie osób 4 zechce zagrać z sieci osiedlowej - zwiększycie limit do 4? Potem może do 5... Powodzenia. Walczycie z wiatrakami - ktoś, kto zechce wam utrudniać życie i tak znajdzie sposób, a wasze działania w tej chwili uderzają wyłącznie w uczciwych graczy.
nie, nie zostanie zwiększony limit na prośbę, a co do trybów to zgłoś mi proszę jeśli na jakiś trybie nie będzie można wejść więcej niż z 2 kontami o tym samym IP na pewne to naprawie
"Obecnie jest blokada włączona ze 3 osoby mogą wejść na serwer z tym samym adresem IP" - niestety tak nie jest! Tylko 2 (DWIE) osoby z tym samym IP mogą wejść na serwer, trzecia dostaje komunikat o treści:

Nie udało się połączyć z serwerem
Maksymalnie 2 graczy z 1 IP!

Mam screena gdyby ktoś nie wierzył. Zatem ponawiam prośbę o zniesienie idiotycznej blokady lub zwiększenie limitu.
Dlaczego uważasz, że ta blokada jest idiotyczna?
Dzięki temu, że ta blokada została dodana ataki botów są raczej nie do wykonania. Co prawda ma to swoje gorsze strony, a podobnie jak Ty uważam, że podniesienie do 3 lub nawet 5 osób na jedno IP nie sprawiłoby kłopotów z serwerem.
Stron: 1 2
Przekierowanie