MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Odrzucone] [UnBan]Synoneams[RC]
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Twój nick z gry: Synoneams
Jesteś recydywistą?: nie wiem
Dlaczego chcesz dostać unban: Ponieważ widziałem skarge na mnie gdzie raz przeklnołem i zamiast bana na jakies 30 minut czy godzine (który dawno by już minoł) dostałem na 1 DZIEŃ!
Treść bana: Wulgaryzmy
Osoba banująca: kociak08
Serwer: Royalcraft
No cuż, ogólnie w skardze użyłeś wulgaryzmu, ale jednego, więc ban nie powinien być długi.
Pamiętaj, że Kociak08 jeszcze się uczy, nie ma jeszcze dokładnie wyostrzonego tego, na jak długo powinna dawać bana. Oczywiście mogłaby się spytać kogoś bardziej doświadczonego, ale widocznie uznała, że taki ban jest słuszny.
Na długość bana wpływa też to, czy byłeś wcześniej karany (a skarg na ciebie nie widziałem).

Jestem za skróceniem bana. Skarga była nad ranem rozwiązana, więc ban krótki byłby bezsensu http://mineserwer.pl/Temat-SKARGA-RC-Synoneams W takim wypadku popieram zachowanie Kociak08 i dłuższy ban.
Był karany za słowa ale to już bardzo dawno temu i jeden raz. Ban zbyt surowy, jeśli taka osoba która obraża dostaje bana na 3h, a on dostał na 1dzień za wulgaryzm no to to jest przesada.
A tak pozatym to tak:

Administracja ma prawo nałożenia na gracza kary w postaci kicka,muta,ban tymczasowego lub bana permamentnego w zależnośc od skali złamania regulaminu w ocenie indywidualnej.
Zacznijmy od wyjaśnienia kilku prostych rzeczy:
  • Długość bana jest sprawą indywidualną, o ile nie powinno się dawać od razu bana na 3 dni, czy perma za wulgaryzm, to jednak 1 dzień może złych nawyków, typu przeklinanie oduczyć (bo taki ban na 1h, by nawet nie został odczuty z uwagi na fakt, że ban był nadawany o 1 w nocy).
  • Nie ma jaśnie określonego taryfikatora kar dla administracji, z tego względu każdy administrator banuje według własnego uznania (oczywiście nie daje od razu perma za jeden wulgaryzm), niektórzy administratorzy nie bawią się w bany na godziny i minuty, dlatego dają bany dłuższe, typu kilka dni.
  • Nie zapominajmy też, że Kociak08 doszła dość niedawno i potrzebuje też trochę czasu na to, by wyczuć, za co i na ile powinien być ban. Nie każda osoba, która dochodzi do administracji ma od razu w głowie wykute na ile i za co banować.
Moim zdaniem ban powinien pozostać taki, jaki jest, bez żadnych zmian. Może coś cię to nauczy Wink
To ja się wypowiem tak: bana na 1dzień EliTarny_66 dostałeś taki iż, gdyż, ponieważ przeczytałam skargę o 1 w nocy i stwierdziłam ze dając Ci bana na 5h czy 7h to to będzie bez sensu bo i tak go nie odczujesz. Na skardze jest jeden wulgaryzm ale na chacie nie raz pisałeś pojedyncze przekleństwa za które upominałam. I jak wiesz się jeszcze uczę. Kończąc ja bana zostawiam takiego jakiego dałam i nie będę go zmieniać może się nauczy, że nie wolno przeklinać. Dziękuje pozdrawiam. Miłego dnia Smile
Witaj Graczu. Twoja prośba o odwołanie od bana została rozpatrzona negatywnie. Dalsza gra na naszych serwerach jest dla Ciebie zabroniona.

[Obrazek: image.php?di=QNEO]

Przysługuje Ci jedno odwołanie od bana.

Pozdrawiamy,
Administracja serwera
Przekierowanie