Witam, pisząc ten wątek chciałbym przybliżyć wam nieco problem występujący na SkyBlocku. Chodzi mi o brak jakiejkolwiek kultury na czacie. Jednym z częściej widywanych wyraz jest
CHUJ lub
SPIERDALAJ. Jako że jest to MineCraft większością graczy są jak wiadomo dzieci. Mimo iż są młode i "głupie" to jakąś kulturę z domu powinno się wynieść. Jest to niestosowne i nie życzę sobie tego rodzaju wyrazów na czacie publicznym. Jestem pewny że spora grupa graczy podziela moje zdanie. Drugim problemem jest brak osoby która mogłaby przeciwdziałać tego typu buractwu i chamstwu. Na czacie nikt nie ma uprawnień do wydaleniu lub wyciszenia takiego krzykacza, przez co panuje samowolka. Proponowałbym w trybie niezwłocznym powołać na takie stanowisko osobę komunikatywną która miałaby prawo do następujących funkcji:
- Wyrzucanie gracza z serwera.
- Wyciszanie go.
- Czyszczenie czatu z spamu i innych niepotrzebnych informacji.
Dla mnie taką osobą jest Avqcrv11, uważam ją za komunikatywną i przede wszystkim
MYŚLĄCĄ personą, na której można polegać oraz mam nadzieję, że nie będzie używała tych uprawnień do własnych lub innych niewłaściwych celów.
Mam nadzieję że rozpatrzycie moją prośbę z pomyślnym skutkiem. Przysłuży się to całemu serwerowi
Pozdrawiam Czerwoniak
Jest mnóstwo policjantów którzy tam siedzą i robią porządek z takimi delikwentami...
A jeśli sobie nie życzysz tego na czacie publicznym od czego masz dział Skargi/Odbanowania?
Składaj skargi na takie osoby a zostaną zbanowany i po problemie...
Rang nie dostaje się od tak po napisaniu "o ten jest ogar, myślący itd." Od tego są rekrutację.
Jak dla mnie pomysł spoko, taki [ChatMod] zawsze by się przydał, ale oczywiście przez rekru a nie "o ten jest fajny, dajcie mu range!". Ogólnie administracji nie jest za wiele plus mają też inne tryby, ogólnie gracze też mogą przyczynić się do pozbycia się takiego prostactwa poprzez skargi, akurat do ss pod wulgaryzmy z
tym programem jest bardzo szybko, robisz ss i od razu masz do niego link który wrzucasz w skarge.
(26-July-2017 19:38:28)Michal01010 napisał(a): [ -> ]Jest mnóstwo policjantów którzy tam siedzą i robią porządek z takimi delikwentami...
A jeśli sobie nie życzysz tego na czacie publicznym od czego masz dział Skargi/Odbanowania?
Składaj skargi na takie osoby a zostaną zbanowany i po problemie...
Rang nie dostaje się od tak po napisaniu "o ten jest ogar, myślący itd." Od tego są rekrutację.
Michal01010, Wydaje mi się, że szkoda zaśmiecać forum takimi rzeczami, że ktoś np napisał "Spie*****j" etc.. Bo tego jest naprawdę dużo.
NAPRAWDĘ

(26-July-2017 19:33:33)Czerwoniak napisał(a): [ -> ]Jako że jest to MineCraft większością graczy są jak wiadomo dzieci.
A ty nie jesteś dzieckiem.
Ehe
Michał, jeśli ty widziałeś osobę która wywala z czatu graczy to dla mnie jesteś mistrzem, ewentualnie ja jestem ślepy. Przez ostatnie 3 dni, a siedziałem na serwerze od 10 do północy. Nie widziałem żadnego administratora lub innego osobnika który mógłby wywalać prostaków. Dopiero dzisiaj widziałem kierownika który posiedział 1-2 h i sobie poszedł. Niezły patrol czatu. A przez pozostałe 12 godzin co jest grane ? Kompletny syf... Po drugie nie chce mi się latać na forum z bzdetami i ss-ami. Lepiej wykopać takiego delikwenta z serwera i niech sobie przemyśli, inaczej dostanie kolejnego kicka lub bana na dzień/dwa.
Co do cb. MrNerd jestem 2000. Więc mam 17 lat i jestem bardziej poukładany niż gracze z wpisanym 07 w nick hahaha

Aha, czyli moderator ma siedzieć od rana nocy? My tez mamy życie. Nie jesteśmy no-life'ami którzy jak wy siedzą do północy przed komputerem, są inne rzeczy do roboty

Camrakor_13 Dlatego piszę by takich osób było więcej. Ja też nie siedzę przed komputerem całymi dniami. Jak mogę to posiedzę. Mam różne zajęcia, siłownię, browara ze znajomymi ale nie będę się tutaj tobie tłumaczył

Po drugie, nie wiem gdzie ty siedzisz i co robisz przed komputerem ale codziennie Spinning bierze kogoś do pomocy i banuje kilkadziesiąt osób z poprzedniego/dzisiejszego dnia za wyzwiska i wulgaryzmy

Ty sie nie chcesz tłumaczyć ze swojego prywatnego życia a sam pisząc takie tematy domagasz się wyjaśnienia "co wy robicie jak was nie ma na serwerze"
PS: banów nie widzicie, nie wiecie ile dziennie leci osób z serwera.
Administracja ma też życie prywatne, a nie tylko granie... Niektórzy myślą tak jak to kiedyś napisał Michał, że administracja to roboty, nigdy nie zwalczysz tej "patoli" jak to nazwałeś, bo zawsze ktoś się znajdzie taki, który będzie zaśmiecał czat, wystarczy zrobić skargę masową, a osoby zostaną odpowiednio ukarane, jeżeli to nie poskutkuje to zgłoś je drugi raz, jeżeli naprawdę wam to tak przeszkadza to zgłoście, bo widzę, że to tylko takie gadanie, a wam się nie chce ruszyć by "ukarać" takiego człowieka. Chciałbym się odnieść teraz do tego "ChatModa" jak to nazwał redoshi, nic to większego nie zmieni, taka osoba też ma życie prywatne i nie będzie siedziała 24/7 na skyblocku, to samo policjanci więc nie widzę w tym większego sensu.