Siema mam do was pytanie. Prosiłbym aby na wątek odpisywały osoby z jakimkolwiek pojęciem o tym. A więc tak poszukuje mikrofonu który zapewni mi Słyszalny ,czysty dźwięk i zostanie zemną jakiś dłuższy czas. Na mikrofon mogę wydać tak do 500 zł . Myślę nad mikrofonem studyjnym albo pojemnościowym szczerze nie wiem jakie mikro jest lepsze więc jak ktoś ma pojęcie o tym to niech napiszę .Dzięki
A więc na początku zacznę od tego, że sam nie mam jakoś dobrego mikro ale już zamówiłem a trochę pojęcie o mikrofonach mam a więc polecał bym 2 mikrofony:
1. Novox NC-1 - Mikrofon dość dobry ale wadą jest to, że nie ma on redukcji echa co czasami się przydaje. mikrofon dobry raczej nie posada szumów. Cena ok. 250zł
2. Samson G-Track - W zasadzie tego mikrofonu zbytnio nie znam, ale wiele osób mówiło mi, że jest dobry i nawet go testowałem kiedyś u kolegi ale no długo to nie trwało. Mikrofon ten ma dużo plusów opcje wyłączenia, ustawienia głośności itp. niestety jest kilka wad a główną to to, że trochę on kosztuje. Cena: zależy ale zwykle 520zł.
Oprócz tych co podał Mati to możesz wziąć pod uwage:
-Reloop sPodcaster - ma dobrą jakość i wykonanie jak na swoja cene, u wielu "youtuberow" widziałem i slyszalem

| +/- 250zł
-Samson C01U - również ma dobra jakość i wykonanie. Ogolnie to firma SAMSON robi dobre mikrofony. | +/- 300 zł
Jeśli chcesz wydać te 500 zł to kup G Track'a - Kalis i Banan z nich korzysta wiec masz próbki jakościowe
(Ceny pierwsze lepsze w Google

)
Jeżeli zależy Ci na czystym dzwięku to polecam Blue Yeti większość polskich youtuberów nim nagrywa, sam mikrofon waha się w cenie 550-700 zl a jak dobrze poszukasz to znajdziesz i taki za 475.