Znowu powróciłem
Witam.
Jak niektórzy z Was napewno zauważyli - ostatnio w dziale tym pojawiło się parę rzeczy wstawionych przez Dinnera, związanych z grą Subnautica, którą odwzorowujemy w Mc. Chciałbym Wam zaprezentować intro, którym rozpoczyna się gra, można na nim zobaczyć dokładnie wnętrze kapsuły ratunkowej. Nie dam jednak screenshotów, lecz film.
LINK DO FILMU:
https://vimeo.com/224323770
Aby obejrzeć, wymagane jest hasło. Hasło to po prostu: haslo
(przez "l" nie przez "ł" aby nie było wątpliwości)
EDIT: widzę, że film jest wyświetlany od razu w wątku, aby obejrzeć na full screenie kliknijcie na napis "vimeo", a zostaniecie przekierowani do strony.
Miłego oglądania

Calosc jest bez zadnych obrobek, wszystko to komandbloki, na texturach

Txt + Commandblocki + Wyglad lifepoda.
Super robota, txt jest spoko, komendy z cb nie są za bardzo zaawansowane dla mnie i wiedziałbym jak to odtworzyć. Nie ogarniam tylko totalnie tych dźwięków, nie wiem jak są zrobione, jeżeli na pluginach to nie znam się na tym zupełnie. Dostaniecie jutro po plusie, bo dzisiaj koniec limitu
(12-July-2017 23:54:24)Ziemniook87 napisał(a): [ -> ]Super robota, txt jest spoko, komendy z cb nie są za bardzo zaawansowane dla mnie i wiedziałbym jak to odtworzyć. Nie ogarniam tylko totalnie tych dźwięków, nie wiem jak są zrobione, jeżeli na pluginach to nie znam się na tym zupełnie.
Dajesz odtwarzanie dzwieku np. zombiaka i zmieniasz w texturach dzwiek zombiaka na jeden z tych

Czyli mowisz, ze tylko na cb robione? Ja totalnie nie ogarniam robienia pluginow oraz txt, po prostu... nawet nie próbowałem bo nei wiem jak zacząć xD
PS. Jednak mogłem dawać plusy, pewnie już jest nowy dzień xd
Wygląda spoko, przypomina gre bardzo XD szkoda ze 1.7.10 mapa bo twórcy strzelili sobie w ten sposób w kolano no ale to już ich wybór

(12-July-2017 23:55:22)Dinner napisał(a): [ -> ] (12-July-2017 23:54:24)Ziemniook87 napisał(a): [ -> ]Super robota, txt jest spoko, komendy z cb nie są za bardzo zaawansowane dla mnie i wiedziałbym jak to odtworzyć. Nie ogarniam tylko totalnie tych dźwięków, nie wiem jak są zrobione, jeżeli na pluginach to nie znam się na tym zupełnie.
Dajesz odtwarzanie dzwieku np. zombiaka i zmieniasz w texturach dzwiek zombiaka na jeden z tych 
@Dinner
Akurat to co tu napisałeś to głupota.. no taka prawda. W taki sposób już dawno skończyłyby mi się dźwięki....
Plik sounds.json pozwala ci dodać własne dźwięki. Dla przykładu tworzysz folder custom a w nim plik launch.ogg. W sounds.json dodajesz nazwę, ja zawsze daję taką samą, w tym wypadku custom.launch i podajesz folder i nazwę pliku, w tym wypadku custom/launch.
@KalisPro
Nie wiem do końca skąd wywnioskowałeś, że to 1.7.10 skoro to 1.8.
Wersje poniżej 1.8 są bardzo ograniczone do tego typu rzeczy.
Ja, ja... Ja nie... CO?!
Wy jesteście bogami komend! Cząsteczki można zrobić łatwo ale inne rzeczy?!
Nie wiem co zrobicie następnym razem ale chyba już bardziej mnie nie zaskoczycie :O!
(13-July-2017 16:39:51)TrooxPL napisał(a): [ -> ]Ja, ja... Ja nie... CO?!
Wy jesteście bogami komend! Cząsteczki można zrobić łatwo ale inne rzeczy?!
Nie wiem co zrobicie następnym razem ale chyba już bardziej mnie nie zaskoczycie :O!
No bez przesady xD Nie wszystko to komendy, bo na przykład gaśnica jest napisana w pluginie. A poza tym.... myślę, że jeszcze damy radę Cię zaskoczyć
Aurora jest w budowie.
Uuuuu...
W grze to chyba największy obiekt, to jaki będzie w mc?
Czekam