Ja araisok, zostałem zbanowany na serwerze mineserwer.pl bez powodu:
pomocnik SnowPL myślał że ja araisok jestem graczem *zbanowanym*-kopinkos. Nie podałem skype bo nie chciałem mu ujawniać moich danych.
Proszę o wyjaśnienie tej sprawy. araisok
Mój TeamSpeak to: araisok
Jak snow cie zbanowal to jaki pisze ci powod?
Jezeli nie podales mu skype a chcial cb sprawdzic to slusznie cie zbanowal
Zbanowal cie za nie wspolpracowanie podczas sprawdzania! Tez bym ci za to bana dal,
Mala rada... gdy pomocnik pisze ci "podaj skypa masz 5 min jestes sprawdzany" to radze ci podac.. bo to nikogo nie obchodzi czy to twoje dane, jak posiadasz skypa i go nie podajesz leci ban

(05-May-2015 21:34:01)anakin123 napisał(a): [ -> ]Ja araisok, zostałem zbanowany na serwerze mineserwer.pl bez powodu:
pomocnik SnowPL myślał że ja araisok jestem graczem *zbanowanym*-kopinkos. Nie podałem skype bo nie chciałem mu ujawniać moich danych.
Proszę o wyjaśnienie tej sprawy. araisok
Mój TeamSpeak to: araisok
Jesli nie podales mu skype to ban jest w 100% sluzny i temat jest do zamkniecia.
Normalka jak zawsze ban bez dowodów a każdy się z pomocnikiem zgadza.
Pierwsza scena:
(POMOCNIK): Daj skype bo zbanuje
(GRACZ): nie dam bo nie chcę ujawnić danych osobowych [zgodzę się ale można zrobić swoje oddzielne konto na potrzeby MC]
(POMOCNIK) Masz 5 minut
5 minut póżniej
(INFO) Gracz **** został zbanowany przez **** za brak współpracy z administracją
Halllo ? A dowody od strony pomocnika ? Jeśli masz dowody to wstawiaj że miał cheaty czy coś. Takim sposobem wszyscy zostaniemy zbanowani za nie pokazanie skype.
I teraz druga scena:
(POMOCNIK) **** podaj skype bo zbanuję
(GRACZ) Nie mam skype
(POMOCNIK) Masz problem daje ci 5 minut
Jak wiemy niektórzy się nie znają na komputerach i zanim zainstaluje skpye (a jeszcze niektórzy się nim
obsługiwać nie umieją) to i godzina minie. No i niestety pomocnik (bo ma zachciankę albo myśli że ktoś ma chaety i nie chce mu się sprawdzić VL to daje bana. I zazwyczaj gracze nie są odbanowani)
5 minut później
(INFO) Gracz blebleebe każdy dalej wie co pisze.
Chcecie więcej takich sytuacji od strony pomocników ? Prosze ale w taki sposób na serwerze zostanie tylko FAME SERWEROWY. Rozumiem jeśli pomocnik ma dowody na cheaty ale jak nie to sorry. To nie jest pomocnik tylko maszyna do banowania.
Trzeba sprawdzać przez TS jak napisał raz Tesasz w swoim wątku.
Saibot... Saibot.
Zmieniasz zdanie jak rekawiczki.
Jeszcze niedawno pisales, ze VL sie nie nadaje i niektorzy zostaja zbanowani za nic.
Pomocnik ktory sie zna potrafi wykryc cheat. Czasem trzeba polegac tylko na sobie.
Jak Ci jakis anty-cheat wykryje Foga(skrypt) to pozdro.

Na szczescie tu skrypterow nie ma.
Cos Ci powiem o wykrywaniu cheatow.
Cheater to nie tylko osoba ktora bije plecami i napieprza z 6 kratek. Nie tylko osoba ktora lata po mapie.
Duzo ludzi placze, ze ktos nie ma cheatow, a je ma.
W wykrywaniu cheatera licza sie malutkie szczegoly.
Trzeba pamietac o tym, ze gracz to nie maszyna. Gram w MC 4 lata. Na serwach rok.
Inni ludzie, a napewno pomocnicy graja odemnie dluzej i wtedy wykrycie cheatera jest dla nich banalne.
Czasami program zawodzi i trzeba liczyc na siebie.
Zawsze przygladaj sie ruchom gracza, na machanie mieczem. Na glowe i nogi. Na to ile partiplesow(gwiazdek podczas uderzenia) z Cb wylatuje.
Na jego ruchy. Jezeli skacze jak jakis noob, spada na banalnych podpaorkurach, a bije jak kox to cos jest nie tak.
To już sam nie wiem

Trzeba nagrywac i ma sie dowód.
Sprawa mam nadzieje ze zostala rozwiazana ;__; i prosze o zamkniecie tego watku, z powodu nabijania sobie postow..
Na nagraniu nie widac np. Slabo podkreconego TrigerBota. Nie umiem tego wytlumaczyc.