16-June-2017, 12:00:28
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Witam! Ostatnio powstaje tutaj tość dużo fajnych historyjek, więc i ja postanowiłem coś napisać 
Opowiadanie nie ma na celu nikogo obrazić! Jeśli nie podoba Ci się Twój udział w akcji, napisz do mnie na PW
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Rozdział IWłam na serwer i porwanie SzybkiegoBanana
SzybkiBanan dbał o swoje serwery jak nikt inny. Zawsze umiał zgasić zapał człowieka, ale mimo to był miły i pomocny.Jednak pewnego razu Szybki nie mógł spać. Włączył laptopa. Dostał multum priv'ów na forum. Starczyło, że przeczytał jedną wiadomość- od Spinninga. SERWERY NIE DZIAŁAJĄ! Szybki, jak to szybcy mają, szybko zareagował i spróbował wbić na Mineserwer.pl- nie działa, na Minefox.pl- nie działa, na Mcsurvi- nie działa, na Royalcraft- nie działa, na Minecraftowo- nie działa!
Łączył się kolejno z każdym serwerem przez FTP*, nie znalazł ani jednego pliku! Jedynie w plikach Mineserwera znalazł dziwny plik o nazwie "doSzybkiegoBanana". Plik miał rozszerzenie ".eaphack". Oto zawartość pliku:
Witaj, drogi Bananie!
Zapewne myślisz, czemu Twoje serwery nie działają, co?
Możesz je odzyskać, lecz uważaj, bo to, co stało się z serwerami, stanie się i z Tobą!
Muhahahahahha!
Zapewne myślisz, czemu Twoje serwery nie działają, co?
Możesz je odzyskać, lecz uważaj, bo to, co stało się z serwerami, stanie się i z Tobą!
Muhahahahahha!
~Hacker Anonim
Banan zlękł się bardzo. Nigdy coś podobnego się mu nie przytrafiło! Miał na kompie kopie zapasowe serwerów, lecz WSZYSTKIE ZNIKNĘŁY!To już jest skandal!- krzyknął- Zgłaszam to na policję!
Szybki ubrał kurtkę i wsiadł do samochodu. Zobaczył w nim dziwne, migające urządzenie podobne do czujnika dymu. Zaniepokoił się, gdyż nigdy nie montował w aucie takiej rzeczy. Czy więc ktoś włamał się do samochodu i zamontował to urządzenie?
Szybki, jak to szybcy mają, szybko odpalił auto, nie zwracając uwagi na to, że urządzenie coraz bardziej migało. Najgorsze było to, że dobiegły go jakieś dźwięki z bagażnika, jakby ktoś tam był. Wreszcie z "czujnika dymu" ulotniły się zielonkawe opary...
Banan obudził się w jasnym pomieszczeniu. Był przywiązany do metalowego, zimnego fotelu.
Witaj SzybkiBananie!- odezwał się zza pleców głos- Pewnie domyślasz się, co zrobiłem z Twoimi serwerami! Tak, jak mówiłem- ciągnął dalej tajemniczy człowiek- to samo mogę zrobić z Tobą! Ale nie... Nie zabiję Cię! Masz idealną wiedzę na temat skryptów, pluginów i hostowania całości! Pomożesz mi unicestwić również ekipę Twoich serwerów, aby nic po nich nie zostało, sługo!- mówił, jakby był panem i władcą- przekonwertuję Twoje DNA na plugin, dzięki któremu będziesz mógł istnieć!
Banan nie widział rozmówcy, lecz go słyszał. Słyszał też dobrze, jak porywacz klepie coś na klawiaturze. Nagle fotel, do którego Szybki był przywiązany, otoczyła szklana klatka. Ulotniły się te same zielone opary, co w aucie. Zasnął. Czuł dwa umysły. Jeden, jakby był z prawdziwego zdarzenia Stevem z Minecrafta, drugi- normalny. Banan wciąż pół-spał, a pół-nie. Tą aktywną połową zobaczył, że ktoś wbija mu strzykawkę. Wszystko trwało jakby wieczność! Wreszcie stracił przytomność...
*Dla mniej ogarniętych:FTP- protokół transferu plików (ang. File Transfer Protocol) – protokół komunikacyjny typu klient-serwer wykorzystujący protokół TCP według modelu TCP/IP (krótko: połączenie TCP), umożliwiający dwukierunkowy transfer plików w układzie serwer FTP–klient FTP. (Źródło: wikipedia.org)
Myślę, że się spodoba. Sorry, SzybkiBanan, ale najważniejsza osoba musi mieć i najważniejszą rolę!=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Rozdziały będą się pojawiały kolejno co tydzień 
Lekko zdradzę przyszłą fabułę: Kalis zna hackera, który porwał Banana. Kiedyś on i ten hacker byli przyjaciółmi, więc Kalis wie, gdzie mieści się siedziba hackera. Zbiera ekipę (po dwie osoby z Administracji każdego Serwera [MC,MS,MF,RC,McS]) i oni również konwertują się na pluginy, żeby ratować SzybkiegoBanana. Szukają też hasła FTP serwera, na który hacker wgrał pliki serwerów Szybkiego.=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Sory, że się powtarzam, ale pisałem na szybko, jak to szybcy mają