MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [PORADNIK] [GTA] Bugujące się misje
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam
Wielu graczy skarży mi się, że nie działają im misje (głównie chodzi o misję z BigBossem u HardKoksa)
Bug polega na tym, że gdy rozpoczniemy misję u HardKoksa często nie dostajemy wynagrodzenia.
Postanowiłem zrobić małe dochodzenie, dlaczego tak się dzieje i dowiedziałem się (informacje są w 100 procentach sprawdzone)

JAK ZAPOBIEGAĆ BUGOWANIU SIĘ MISJI :

1.Po pierwsze:
Jeśli zaczniemy misję u HardKoksa i przed wykonaniem jej wylogujemy się z serwera, to po powrocie misja jest zbugowana... (nie wiem dlaczego tak się dzieje). Wniosek: Nie wychodźmy z serwera podczas rozpoczęcia misji.

2.Po drugie:
Jeśli koniecznie musimy wyjść z serwera w trakcie trwania misji wpiszmy komendę /reset , która resetuje wszystkie zaczęte misje u każdego NPC. Ma to też swoje minusy, ale przynajmniej misja nam się nie zbuguje, gdy wyjdziemy i po powrocie będziemy normalnie dostawali za nią pieniądze.

CO ZROBIĆ, GDY MISJA JUŻ NAM SIĘ ZBUGOWAŁA :

1.Po Pierwsze:
Gdy misja nam już się zbugowała i nie dostajemy pieniędzy za jej wykonanie możemy wpisać wyżej wspomnianą komendę /reset, która resetuje wszystkie misję zaczęte u NPC i zacząć daną misję od nowa Wink Niestety sposób nie zawsze działa

2.Po drugie:
Jeśli komenda /reset nie pomaga - nie wszystko stracone ! Codziennie o 6:00 (rano) robiony jest restart serwera. Jeśli więc zbuguje nam się misja musimy poczekać do 6:00 kolejnego dnia i znów możemy ją wykonywać Wink

Mam nadzieję, że poradnik jest przydatny i znacznie pomoże Wam w grze
Napisałem ten poradnik, ponieważ masa graczy ma ten kłopot
Ładnie napisane+
Ładny poradnik! Smile
+ i przypinam.
Porady moga byc przydatne Smile
Jest sposob aby misja nie zbugowala sie po wyjsciu, prosty jak i nie zawodny bo sam tak robie ;p teraz czytaj moj sidus dokladnie i dopisz to jak chcesz

Aby misja sie nie zbugowala po wyjsciu wystarczy napisac /reset i nie dotykac misji :3

Its medzik ;___:
Oj Bokexali przymulił... CO ZROBIĆ, GDY MISJA JUŻ SIĘ ZBUGOWAŁA - punkt pierwszy Smile
Tam pisze gdy sie zbugowala Tongue a mi chodzi zeby sie w cale nie zbugowala, ja tak co dzien po wyjsciu z serwera pisze reset to czasami bywa tak ze nigdy sie nie chce zbugowac :3

Wina piotra.
Chodzi o to, że przed wyjściem z serwera wpisać /reset ? to tez jest zawarte w poradniku
Zamykam
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=4GHV]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie