Witam, chciałbym poprosić o przemyślenie usunięcia tzw. boskich przemiotów na następnej edycji. Dlaczego? Odpowiedź jest prosta. Kiedy gracz z boskimi przedmiotami wychodzi na pvp nikt inny nie moze go zabić. W ten sposób powstaje "elita" posiadająca boskie przedmioty, i plebs złożony z reszty graczy, która nie ma jak nawet próbować walczyć z posiadaczami boskich przedmiotów, tj. excaliburów demo zbrojek itd.
Poza tym skoro na następną edycję przechodzą pieniądze (/money) a osoby z tymi przedmiotami mają zwykle po kilkaset tysięcy, to na nowej edycji od razu mogą sobie kupić boskie i reszta graczy nawet nie ma co próbować pokonać takie osoby.
Podejrzewm że boskie przedmioty są na SMS/PSC i w tym wypadku dzięki takim przedmiotom serwer na tym zarabia.Na każdym trybie jest coś takiego nawet VIP coś daje.Dzięki temu serwer sie utrzymuje i wątpie aby to zostało usunięte
Zawsze za hajs mozna dac cos innego ale survival jest po to zeby był survival a nie boskie
@up
Tutaj trochę racji jest
Survival to survival no ale zarobek (pewnie osoby kupują $$$) też jest
(06-May-2017 17:37:18)MokrySuchar napisał(a): [ -> ]Podejrzewm że boskie przedmioty są na SMS/PSC
Nie wiesz nie wypowiadaj się, a już na pewno nie w tym wypadku, gdzie wystarczyło przeczytać ze zrozumieniem wypowiedź autora, wy wywnioskować że boskie są tutaj za walutę serwerową nie sms'a.
@Temat: Nie do końca rozumiem gdzie wy widzicie problem, bo tłumaczenie typu "następną edycję przechodzą pieniądze (/money) a osoby z tymi przedmiotami mają zwykle po kilkaset tysięcy, to na nowej edycji od razu mogą sobie kupić boskie" nie są zbyt dobrym argumentem - dlaczego?A no dlatego że na każdej edycji tak jest, a nigdy jakiegoś większego problemu z tym nie było, a uwierz były osoby które miały nie kilkaset tysięcy, a kilka milionów, tak btw. osoby które z miejsca na starcie edycji mogłyby sobie kupić demo i exca, możesz wyliczyć na palcach jednej ręki.Będąc na serwerze widziałem też wypowiedzi o tym że każdy będzie miał boskie jak nie zostaną usunięte, moja odpowiedź na to jest prosta - Nie ma co porównywać ewentualnej nowej edycji z tą obecną, ponieważ teraz tych itemów jest tak dużo z racji tego, że edycja trwa już blisko rok, więc naturalne jest że osób które kupują boskie bronie/samych broni przybywa.Co do tematu walki z osobami potencjalnie lepiej uzbrojonymi, przeczytałem kiedyś bardzo mądre słowa, które pozwolę sobie teraz zacytować - "Nie liczy się moc silnika, lecz technika", wszystko zależy nie od ekwipunku wroga, a właśnie od ciebie samego, od twoich umiejętności, przygotowania (koxy/potki etc.)!
Jeszcze tak na koniec dodam iż boskie bronię są niemalże od początku istnienia sieci, chodzi mi tu o craftboard'y i w mojej opinii to one wyróżniły te serwery wśród dziesiątek innych (chodzi mi głównie o to że te bronie byłby jakby zawsze tutaj obecne i nie było to złe rozwiązanie).
Może masz rację ale nadal mi to nie pasuje. Co ma być to będzie i wiem że jeden temat na forum tego nie zmieni.
Boskie przedmioty nie mają nic wspólnego z utrzymywaniem serwera, bo nie są dostępne wyłącznie za smsa tylko są dostepne dla każdego (jak ktoś zarobił na skyblocku $ to może je wydać na survivalu na wspomniane bronie). To że są one wykorzystywane, jest wyborem graczy nie naszym, na forum była nie jedna dyskusja czy nawet ankieta tego typu i gracze chcieli takowe bronie na survivalu.
Jeśli chcesz grać bez boskich i uprawiać pvp to polecam tryb easyhardcore, odmienną survivalu, tam boskich broni nie znajdziesz, znajdziesz natomiast wiele aspektów podobnych do surviala, który spełni twoje oczekiwania.