15-April-2017, 10:50:12
Cześć, jako iż znowu wróciłem na serwerownię, pokażę wam jak uzyskać efekty takie jak na: FNaF1 i Napad na bank
1. Customizacja szkieletu
Wchodzimy na stronę http://haselkern.com/Minecraft-ArmorStand/ i odznaczamy [No base plate] i [Show arms].
Teraz praca żmudna - Rotacja, położenie głowy, rąk, nóg (nie polecam zmieniać BODY)
Rotacja 0- Armorstand odwrócony jest w kierunku północnym(N)
Zmieniamy wedle własnych upodobań. Nie zrażajcie się, to metoda prób i błędów.
PROTIP: Używając wersji 1.9+ oraz opcji [Enable equipment] (jeśli chcesz wybrać item na lewą rękę, który nie jest tarczą) wpisz id żądanego itemu w [Item in left hand], bo potem nie będzie to możliwe.
2. Dodawanie stojaka na świat
A więc najpierw potrzebujemy CommandBlocka, przywołujemy go komendą
Kiedy otrzymamy już blok poleceń stawiamy go i wklejamy kod ze strony.
Wtedy stawiamy przy nim jakieś źródło zasilania, a potem niszczymy źródło zasilania wraz z commandblockiem.
Customowy stojak się pojawił.
3. Zakończenie
Po ubraniu armorstand będzie gotowy.
Mam też nadzieję, że któryś administrator podchwyci wątek oraz że kiedyś pojawi się konkurs z nim związany.
Wchodzimy na stronę http://haselkern.com/Minecraft-ArmorStand/ i odznaczamy [No base plate] i [Show arms].
Teraz praca żmudna - Rotacja, położenie głowy, rąk, nóg (nie polecam zmieniać BODY)
Rotacja 0- Armorstand odwrócony jest w kierunku północnym(N)
Zmieniamy wedle własnych upodobań. Nie zrażajcie się, to metoda prób i błędów.
PROTIP: Używając wersji 1.9+ oraz opcji [Enable equipment] (jeśli chcesz wybrać item na lewą rękę, który nie jest tarczą) wpisz id żądanego itemu w [Item in left hand], bo potem nie będzie to możliwe.
2. Dodawanie stojaka na świat
A więc najpierw potrzebujemy CommandBlocka, przywołujemy go komendą
Kod:
/give NICK (lub @u w 1.9+) command_block
Kiedy otrzymamy już blok poleceń stawiamy go i wklejamy kod ze strony.
Wtedy stawiamy przy nim jakieś źródło zasilania, a potem niszczymy źródło zasilania wraz z commandblockiem.
Customowy stojak się pojawił.
3. Zakończenie
Po ubraniu armorstand będzie gotowy.
Mam też nadzieję, że któryś administrator podchwyci wątek oraz że kiedyś pojawi się konkurs z nim związany.