MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: ARMAGEDON
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam. uważam ze ARMAGEDON wszechmogacego jest nieco przesadzony (zbyt długo trzeba na niego czekac) pamnietam ze kiedys byl na 20 sekund i moze faktycznie byl zbyt op jednak teraz uwazam ze ARMAGEDON co 1 min i 40 sek to lekka przesada i moze lepiej by było zmiejszyc czas na oczekiwanie do 1 min i 20 sek albo 1 min i 25 sek. Szczególnie ze na w vs p 1 jest jeszcze młot thora do grupowego ataku na potwory a na w vs p 2 go niema wiec moze zmniejszyc czas armagedonu do 1 min i 25 sek lub 1 min i 20 sek. Sadze ze taki czas by sprawil ze wszechmogacy (których i tak jest malo w ciagu rundy) by mogli nieco czesciej uzywac armagedonu jednak niebyło by to tak ze walili by nim caly czas
Armagedon jest ij tak dobry , masz 30 mobów w światyni , rzucasz armagedon i nikt nie żyje myślę że czas jest odpowiedni i nie ma potrzeby nic zmieniać ...
Byłbym za, gdyby nie fakt, że armagedonu używa się może 2-3 razy na runde, nie używasz go chyba na 2-3 potworki? Tongue

Pozdrawiam mrmatt spotkasz mnie na wojownicy dusz, Wojownicy vs potwory II i Super Skywars
@up MokrySuchar może i tak ale jak bije cie niewidzialny to też najlepiej walnoąc ARMAGEDONEM a ich sie spawnuje duzo dosyc tych niewidzialnych a jak ktosd berla niema to ma słabo... Pozatym zmniejszenie czasu o 15 sekund duzej róznicy by niezrobiło mi sie wydaje ale troche by pomogło dodatkowo na w vs p1 jest do grupowych ataków jeszcze mlot thora a tu go niema wiec zeby bylo trche bardziej sprawiedliwie do grupowych ataków zmniejszyc go o 15 sek
@up rozumiem że są niewidzialne moby i to bardzo denerwuje jednak że Armageon jest trochę zbyt OP i uważam że czas jest okej , jednak że też mam problem z niewidzialnymi mobami i z tego co słyszałem to wina komputera/launchera.
Przydało by się coś ogarnąć na niewidzialne moby ale Armagedon powinien zostać jak jest ...
@up Jezeli jest prawdą to co ty mówisz to moze stworze wątek odnosnie co zrobic aby ograniczyc spawnowanie niewidzialnych potworów. Jednak z tego co kojarze to banan niejednokrotnie wypowiadał sie ze niezawiele można w tym kierunku zrobic. A jak ci niewidzialny niszczy swiatynie to jedyne co mozesz zrobic na 2 to walnąc armagedonem na w vs p 1 jest mlot wiec mozna jeszcze zabic kogos w ten sposób ale na 2 go niema. Z tego co widze po statystykach masz berło na w vs p 2
http://minecraftowo.pl/mineserwer/search...okrysuchar wiec ty mozesz zobie zawsze z berla walnąc jednak osoby które go niemają odczuwają gorzej brak ARMAGEDONU A pozatym WSZECHMOGACY W porównaniu do takiego jaki byl kiedys (kiedy banan go zaprezentował) https://www.youtube.com/watch?v=IOGoXr4ttwk to jest o wiele słabszy bo na poczatku mnial ARMAGEDON co 20 sek i zbroje prot 4 teraz ma ARMAGEDON co 1 min 40 sek i zbroje prot 3. Rozumiem ze wtedy moze byl za mocny ale teraz UWAZAM ze to przesada. Myśle także ze obniżenie ARGAGEDONU o 15 sek niezrobi jakies wielkiej róznicy(wiem ze sie powtarzam ;P) jednak pomorze też w jakims stopniu uporac sie z niewidzialnymi potworami.
Od razu może kościołam zamienić na młot thora albo broń podobnego działania ...

Twoje intencje są dobre jednak że Banan powie że szukasz ułatwień i odrzuci twój wątek , co do Armagedonu to może rozwiazać problemy z niewidzialnymi mobami jednak że decyzje pozostawmy bananowi ...
MokrySuchar, Armagedon nie jest taki OP, trzeba nim dobrze trafić Big Grin A takim noobom jak ja nie idzie to łatwo...
EUYHAgYR, rzeczywiście, prośba o skrócenie czasu oczekiwania na ponowne użycie Armagedonu jest trochę prośbą o ułatwienia... Ja bym wolał poprosić Szybkiego o zwiększenie jego zasięgu, żeby łatwiej było nim wycelować xD
Może rzeczywiście 15 sekund nie robi różnicy, ale zawsze można zrobić reloga i już widzi się niewidzialne potwory (przynajmniej u mnie i u każdego, kogo znam na serwerze to działa). Chociaż... Wszechmogący to ma być Wszechmogący i ma móc wszystko i być nie do pokonania, więc tak, jak mój poprzednik, zostawiam decyzję SzybkiemuBananowi.
@up " Chociaż... Wszechmogący to ma być Wszechmogący i ma móc wszystko i być nie do pokonania " nie przesadzaj gdyby wszechmogący był nie do pokonania to gra nie miała by sensu.Skoro uważasz że wszechmogący ma być nie do pokonania to może władcy dajmy nieśmiertelność żeby było po równo ...
Cytat:Jezeli jest prawdą to co ty mówisz to moze stworze wątek odnosnie co zrobic aby ograniczyc spawnowanie niewidzialnych potworów

Tak jakby to faktycznie było możliwe... Przede wszystkim błędy się naprawia a nie ogranicza... Akurat o tym błędzie niejednokrotnie była mowa, chociażby mój dawny wątek wyjęty z przeszłości: http://mineserwer.pl/Temat-Uporczywy-b%C...ne-potwory

A co do Armagedonu - totalny bezsens... Patrząc na to w jakim kierunku większość graczy idzie podczas meczu, mogę zaryzykować stwierdzenie, że w większości to jest gra tylko po to by nabić sobie statystyki (tj. zabijać potwory i zdobywać levele).

Ale jak to się ma do rzeczy? Już spieszę z tłumaczeniem.

Powołując się na ten wątek (czyli zredukowanie czasu oczekiwania na użycie Armagedonu), wyobraźmy sobie, że tak by się stało... i co to tak naprawdę da?... NIC. Biorąc pod uwagę to, że pewien procent "niedoinformowanych" osób uznałby to za możliwość większego nabijania sobie statystyk, Armagedon jako jedna z niewielu broni NIE NALICZA KILLI... Wobec tego użycie armagedonu Wszechmogący powinni spożyć na zupełnie co innego...

A choćby na podobne niżej sytuacje:

a) Potwory atakują świątynię, jest ich mnóstwo. Odpalacie armagedon, celujecie i BOOM - wszyscy giną. Nawet jeśli wśród potworów były bossy, taki użytek sprawił, że gracze którzy nimi grali właśnie stracili kolejną klasę z lepszych do gry które czasem mogą przesądzić o wygranej (zależy od teamu)

b) Zostałeś sam, atakuje cię spora ilość potworów. Odpalenie armagedonu i ukierunkowanie go w pobliże celów pozwoli ci ich wyeliminować ich wszystkich na krótką chwilę, i znowu to samo, kto miał bossa - stracił go.

Podsumowując - Armagedonu nie trzeba zmieniać o redukcję czasu oczekiwania, bowiem macie tyle przedmiotów do walki, że starczy na pokonanie potworów i bez niego. Dodam też że na W vs P II istnieje możliwość zakupu dodatkowego Magicznego Elixiru (przedmiot ten ma zastąpić młot thora, który występuje na W vs P I), więc spora okazja dla Wszechmogących, którzy mogą dzięki temu i bez Armagedonu wygrać rundkę i przeżyć. Pamiętajcie, że im lepsza wasza postać, tym więcej możecie kombinować i się nauczyć nowych tricków, manewrów oraz układać sobie taktykę na ich spożytkowanie Smile
Stron: 1 2
Przekierowanie