MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Ranga Anty-cheat
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam dość ciekawą propozycję co do nowej rangi. Ranga Anty-Cheat funkcjonowała trochę tak jak policjant tylko z taką różnicą że była by nastawiona na zwalczanie chaterów. Taki Anty-Cheat wchodziłby na np. WD czy Survival i na gm 3 śledził graczy w celu stwierdzenia u nich Cheatów. Ranga nie mogła by sama rozdawać banów ale kickować i zgłaszać graczy do przełożonych.

Dlaczego taka ranga:
Głównie z tego powodu że wielu chaterów omija AC.

Uprawnienia:
- Teleportacja do graczy
- /vanish (z tym gamemodem to mój błąd)
- Kick ( Sam kick może wystraszyć takiego chatera.)

Plusy:
- Możliwość zmniejszenia liczby chaterów.
- Wielu chętnych.
- Możliwe promowanie serwera po przez robienie "Overwatchów" i wrzucanie ich na yt.
- Samo wprowadzenie takiej rangi mogło by zrazić wielu cheaterów do używania cheatów.

Minusy:
- Potrzebny jest uczciwy gracz.
- Wymagane jest sporo czasu i chęci.
- Potrzeby kontakt z Administracja do dobrego działania

Mam nadzieje że Administracja rozpatrzy pozytywnie mój pomysł Smile.

PS: Pisze to po części z wielkiego zdenerwowanie na sporą liczbę graczy nie grających fair-play .
Już wystarczy /vanish u pomocników.

Takie osoby nie są potrzebne przy sporej liczbie policjantów.
Tylko Po Co taka Ranga? Moderacja jest do tego i Anty Cheat który będzie 24/7 banował cheaterów. Gdyby mogła zmieniać GameMode i się tepać... Już widzę cały serwer który stracił itemki. Kick Cheatera nie zatrzyma, jeśli nawet a ranga jest bez sensu. Policjant przecież może lepiej to zrobić niż taka Ranga.
(13-April-2017 15:17:40)NaselienPL napisał(a): [ -> ]Tylko Po Co taka Ranga? Moderacja jest do tego i Anty Cheat który będzie 24/7 banował cheaterów. Gdyby mogła zmieniać GameMode i się tepać... Już widzę cały serwer który stracił itemki. Kick Cheatera nie zatrzyma, jeśli nawet a ranga jest bez sensu. Policjant przecież może lepiej to zrobić niż taka Ranga.

Po 1 Gram tu 2 miesiące i nie widziałem ani jednego policjanta.
Po 2 AC działa słabo.
Po 3 Policjant to policjant a gościu z taką rangą chętnie by wyłapywał chaterów.
Po 4 Administracja ma sporo zajęć a łapanie chaterów to tylko część ich zajęć. Anty cheat miał by tylko jedno zadanie na którym mógłby się skupić.
Po 5 polecam przeanalizować ten post o nie od razu pisać.
Po 6 Policjant też ma więcej rzeczy do roboty.
Cytat:Po 1 Gram tu 2 miesiące i nie widziałem ani jednego policjanta
Po 2 AC działa słabo
Po 3 Policjant to policjant a gościu z taką rangą chętnie by wyłapywał chaterów.

1. Grasz zapewne o innych godzinach niż Moderacja.
2. Ciekawe było by powodzenie takiej rangi Bez Bana.
3. Skąd to wiesz? Przecież z Gm może zniszczyć kamień dusz nie ginąc. Dodatkowo Komputer nigdy się nie myli a Człowiek tak.
Nie, nie będzie takiej rangi. Mamy policjantów, którzy dobrze pełnią swoją role.

Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.
6. Nieodpowiedni tytuł tematu.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.
Przekierowanie