MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Dodano Helikoptery na Brutal Life
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witajcie!

Na brutal life pojawiły się helikoptery które znacząco odmienią rozgrywkę, być może z czasem zostaną zmodyfikowane, jednakże w tym wątku chciałbym Was poinofmować o kilku kwestiach z nimi związanymi.

1.) Helikopter aby latać potrzebuje paliwa! Dlatego jeśli ktoś już go zakupił to po jego aktywacji musi włożyć do bagażnika paliwo (obecnie koszt paliwa to 90$) - jedna sztuka pozwoli Wam latać około minuty może półtorej.

2) Łapiąc kogoś na line i wsiadając do helikoptera, możecie być pewni że po chwili lina się zerwie i gracza wyrzuci z gry (anty fly) - jest to normalne i tak powinno działać - helikopter nie służy jako szybki transport więźniów do wiezień! Oczywiście jeśli ktoś jest przestępcą i zostanie złapany przez policjanta który go zakuł i poleci helikopterem to otrzyma on karę i trafi do wiezienia jeśli łańcuch się zerwie przez helikopter. (To generalnie prosta metoda na wsadzenie do wiezienia przestępców). Jest to też ograniczenie aby nagle helikopter nie był lepszy od np wozu policji Smile

3) Helikopter może latać nad budynkami i obiektami, na około 7 metrów - jest to obecnie najszybszy środek transportu, nie tylko ze względu na prędkość ale także ze względu na możliwość skracania trasy, przelatywania nad płotami, budynkami i innymi obiektami!

4) Ze względu na rozbudowany model helikopterem trzeba latać z kamery z trzeciej osoby (F5), z poziomu pierwszej osoby nie będzie wiele widać gdyż model zasłoniłby nam całą widoczność.

Więcej pokaże w praktyce na odcinku już wkrótce Smile

edit doklejam film na youtube Smile

Ekstra +
Chociaż trohe puźnawoSmile
Fajnie że zostało to wprowadzone
Były już chyba 4 wątki
W tym mój

Brakuje tylko dodania skrzynek Big Grin
CAŁY CZAS NA TO CZEKAŁEM!
Nareszcie! Big Grin

Tylko mam takie pytanie, czy może dodacie jakieś ulepszenia do tych helikopterów? Typu rakiety?
taki upgrade kosztował by z 100/150k, ale nie był by zbyt op.
Fajny update!
(05-April-2017 14:24:26)CZARDIG napisał(a): [ -> ]CAŁY CZAS NA TO CZEKAŁEM!
Nareszcie! Big Grin

Tylko mam takie pytanie, czy może dodacie jakieś ulepszenia do tych helikopterów? Typu rakiety?
taki upgrade kosztował by z 100/150k, ale nie był by zbyt op.

w przyszlosci pomysle, poki co i tak nikt nie ma helikopterow Smile poza tym posiadajac RPG, taki bajer bedzie zbedny Wink

ale mimo wszystko moge tym nim pomyslec. (np 1 strzal co pol minuty bez posiadania pocisków (tnt).
WOW Wkońcu !!!
dorzuciłem film do pierwszego postu Wink
Ja tylko czekam na samoloty Big Grin
W końcu Big Grin. Kozacki update +.
Przekierowanie