Grając bosami na WvsP 2 natrafiłem na problem. Bosowie tacy jak smok czy olbrzym mają broń do walki wręcz. Niestety broń się szybko psuję. Możliwy jest lekki buf (Zwiększenie wytrzymałości) na ich bronie do walki wręcz?
To jest zrobione celowo , kiedyś ( nw czy obecnie ) bron smoka to był kilof i w 10 s niszczyła się świątynie i to zostało celowo osłabione ...
Bufa raczej nie bedzie , były już wątki na ten temat ...
Mi tam pomysł się podoba
Na TAK
(04-April-2017 20:48:34)MokrySuchar napisał(a): [ -> ]To jest zrobione celowo , kiedyś ( nw czy obecnie ) bron smoka to był kilof i w 10 s niszczyła się świątynie i to zostało celowo osłabione ...
Bufa raczej nie bedzie , były już wątki na ten temat ...
No teraz nie :_ a ta broń psuje się tak szybko że jest bezużyteczna
Szczerze to taki buff mało by dał...
Smok w większości nawet nie używa tej maczugi, chyba że stracił energię i nie ma czym cisnąć, ale wtedy i tak ta maczuga nie da mu wiele. To jest tylko jako dodatkowa możliwość obijania wojowników na krótki czas. Pragnę przypomnieć wszystkim, że smok jest w gruncie rzeczy od podstaw
zależny od umiejętności! więc u niego liczy się rozsądne ich wykorzystanie w celu zrobienia... no... niemałego spustoszenia. Polecam wykupić do smoka upgrade i nie będzie aż tak mocnej potrzeby martwienia się o maczugę (chyba że strzelać nie umiecie albo w najgorszym wypadku kiepsko gracie tą klasą i łatwo wam zginąć)
Co do olbrzyma to w jego wypadku maczuga posiada większy dmg, co powinno dać sporą szansę na zadanie większej ilości obrażeń. Generalnie olbrzym ma przyjmować na siebie ataki i ułatwiać potworom drogę a nie zabijać ile wlezie, bo to by było totalnie bez sensu... Tu również polecam upgrade, który zrobi z was mocnejszego tanka i pozwoli wam przyjąć na siebie więcej o ile wróg nie będzie miał naładowanego szału bitewnego
O ile dobrze się orientuję to jeszcze Zjawa ma tą maczugę, z której korzystanie jest podobne jak u smoka z tym, że zjawa
nie ma ograniczenia na
używanie swych umiejętności. Zjawa jest praktycznie klasą, której celem jest rozbijanie dystansowych wojowników i pomoc w przechodzeniu potworom. Dzięki niej potwory zyskują na tym, że mają kogoś kto może przeżyć dłużej niż olbrzym, którego łatwo szałem zabić (wiadomo, zjawa umie latać i ma zdolność niszczenia murów

)
Finalnie podsumowując, taka zmiana nie przyniosłaby wiele a zważywszy na to jak zrobione są klasy, które ją posiadają to z łatwością takową maczugę można zaliczyć do bonusów które są użyteczne do obrony własnej jak np. u Olbrzyma albo do zabawy/bicia z nudów/walki po wyczerpaniu mocy na użycie umiejętności np. u Zjawy, Smoka.
Pozdro, ajron

No wiesz. Na smoku ta maczuga jest przydatna np do wybijania wojowników dystansowych. A na olbrzymie ma spory dmg to fakt. Tylko że nie zabijesz nią ani jednego Vipa bo się zniszczy.
Ps na upgrade smoka czy olbrzyma potrzeba ok 50.000$
@up2
Zjawa ma tylko kule ognia potki i wybuchy

Masz rację ale nie do końca ja np wole używać maczugi
Gdy robie plecy
Olbrzyma nie mam (jeszcze)
Lecz jemu też przydał się
Mały upgrad broni
Oczywiście nie mówie o np niezniszczalności 5
Tylko o 1/2 poziomy wyżej