11-March-2017, 21:55:59
Witam Ekipę Sky Block !
W tym wątku przedstawię Wam nowy quest na trybie Sky Block pt:
Pokonaj Bóstwa Podziemia Sky Block
Projektując questa brałem po uwagę aby nie było to zadanie, które możesz zrobić od razu i bez przygotowania. Polecam się dobrze przygotować, zenchantować zbroje, przygotować potki i złote jabłka.
Celem tego questa jest:
- odebranie gigantom Zwoju Podziemia Sky Block,
- przy okazji jak zabijesz 10 gigantów zaliczysz również zadanie od Marcusa,
- pokonanie trzech Bóstw Podziemia Sky Block,
- oraz odzyskanie Boskiej Skrzyni, z której możesz wylosować Boskie Przedmioty, które pomogą Ci w dalszej grze na trybie.
Zaczynamy.
1) Tak jak pisałem warto wziąć zadanie u Marcusa. Przy okazji będziesz miał je również zaliczone.
2) Udajemy się na kryptę (uważaj tutaj już tracisz itemy jak zginiesz):
3) Na krypcie szukasz wejścia do questa Bóstw Podziemia:
4) Przechodząc przez bramę (przycisk) zaczynasz walkę. Na początku spotkasz Obrońców Bramy - zabijając ich masz szansę na zdobycie klucza do Areny Gigantów. Nie z każdego Obrońcy wydropi klucz - musisz zabić kilku.
5) Klucz dajesz Strażnikowi Bramy, który przenosi Cię na Arenę Gigantów. I tu zaczyna się już prawdziwa walka

6) Na arenie Gigantów znajdziesz cztery biomy, a w każdym z nich gigantów do pokonania. Przeszkadzać Ci będą wysłannicy gigantów - bardzo szybcy więc uważaj.
7) W każdym biomie znajdziesz innego giganta, z którego może wydropić Magiczne Drzewko - uzbieraj cztery typy drzewek.
8) Teraz możesz je wymienić u Znawcy Gigantów na Zwój Podziemia Sky Block-a. Znawcę Gigantów znajdziesz na spawnie.
9) Ze zwojem podziemia wracasz na arenę gigantów. Na niej znajdziesz wejście do podziemia gdzie u strażnika: Gabriela zostawiasz zwój.
Każdy coraz trudniejszy.
Arena ognia - Hyperion
Arena lodu - Rea
Arena ziemi - Kronos
10) Pokonując trzy Bóstwa Podziemi dostajesz w nagrodę ich przedmioty: Dusza Hyperiona, Serce Rea i Stal Kronosa.
11) Ostatni krok questa to znalezienie na spawnie Nemezisa, który da Ci za Boskie przedmioty Skrzynie Podziemia. Nie pozostaje Ci już nic innego jak tylko wylosować jeden z Boskich Przedmiotów i używać.
Mam nadzieję, ze wystarczająco opisałem kolejne kroki potrzebne do realizacji tego małego dodatku do Sky Blocka.
Życzę Wam miłej gry i do zobaczenia na Sky Blocku oraz na Team Speaku na kanale Ekipy Sky Block

PS. Tak wyjątkowo pozwolę sobie wymienić osoby, które znacząco mi pomagały przy realizacji tego questa. Cieszę się, ze jest to praca w grupie, która bardzo motywuje: SzybkiBanan, KalisPro, Lollee3000, Bigos_is_good oraz Marcela11223.
Behind the scenes
Ekipa Sky Block w trakcie testów - dzięki wszystkim