MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Pytanie/Propozycja/Apelacja
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
A więc zacznijmy o takiego zilustrowania wydarzeń : jest taki ludzik, ten ludzik nie umie grac ,ludzik sciaga cheaty ,ktos go zgłasza ,ludzik dostaje bana na konto ,ludzik nie daje za wygrana ,ludzik tworzy nowe konto i znów cheatuje , i pętla się zaokrągla .Moje 1 pytanie jest takie po co jest wykupowanie ub jak każdy może sobie stworzyć 2 konto zebrać itemy w 5 min i dalej cheatować? To jest taka troche walka z wiatrakami co nie ? wiem że nie uznajecie tutaj banów na ip i tu pojawia sie moje 2 pytanie DLACZEGO ? takie bany zapobiegają możliwość tworzenia drugich kont cheaterom na serverze. Gorzej jak ktoś ma zmienne ip. Jeżeli chcielibyście utrzymać ład i skład na serverze proponuje wznowic takie bany albo zrobić ankiete kto chce takie bany a kto nie chce bo moim zdaniem by bardzo się przydały. Bo serio dajmy na przykład mnie gram na serverze już nwm jakiś tydzień/2 tygodnie i przez 3 dni zrobiłem jakies 14 skarg na cheaterów i wchodze na server a tu zamiast mniej jest ich coraz więcej albo ci sami tylko pod innymi nickami.

wiem może troche nieczytelnie ale mam nadzieje ze wiecie o co mi chodzi.
Było setki takich wątków, opcja szukaj nie boli...
Wiele osób korzysta z tego samego IP np. w bloku, z rodzeństwem czy też z osiedlem. Ban ten zablokowałby możliwość gry uczciwym graczom, np. z tego samego bloku.
Bany na IP czasem są nakladane przez Admina, więc taki cheater noże w końcu go wyrwać.
Tutaj masz podobny wątek http://mineserwer.pl/Temat-Bany-ip?highlight=Ban+ip
Hmm... Jeśli jakiś gracz zrobił by tak miał by czyszczenie kont. Gdyby zbanowano IP np. Dzielnicy, inni gracze z tego samego IP też by nie mogli grać. Każdy cheater zostanie ukarany, oraz wątpię że jakaś osoba będzie tracić czas na tworzenie MK i cheatowanie.
Dziekuje za podanie podobnych wątków , NaselienPL może ty wątpisz ale uwierz tak sie dzieje bo juz 10 razy sie z taką sytuacja spotkalem że zgłaszam ziomka on wyrywa bana wchodzi na server z podobnym nickiem / albo pisze ze byl przed chwilą zbanowaly i gra dalej z cheatami , a co do bana na dzielkicy słuszna uwaga nie zauważylem tego skutku.
"Szukaj"

Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.
6. Nieodpowiedni tytuł tematu.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.
Przekierowanie