MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Logowanie na serwer [MS]
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich, to znowu ja Wink .
Tym razem z trochę poważniejszą sprawą jaką jest brak możliwości zalogowania na serwer na tym samym IP internetu. Sad
Mianowicie przyjechałem do mojej kuzynki na ferie i chcę sobie z nią pograć w minecraft, no i wszystko fajnie ale co nie raz ( mniej więcej co 3 wejście na serwer ) gdy jeden z nas wejdzie na serwer bezproblemowo i wejdzie na SB (Sky-Block) i drugi próbuje też wejść na serwa wyskakuje komunikat "Nie udało się połączyć z serwerem : A player with the same IP is arleady in game (Not Boost Protection) " Huh
I nie wiem co robić gdyż nie da rady to przejść, najbardziej mnie dziwi to że teraz się to zaczęło pojawiać bo kiedyś tego nie było. Wiem że problem jest z IP ale jak zrobić żeby tego nie było i abyśmy mogli grać dalej.
Z góry dzięki za rozważanie tego problemu Wink

ps. Z tego co widzę na innych serwerach tego nie ma (przepraszam za przykład Sad ) np. (Nazwa usunięta ~Kornelia)

Tam gdzie usunięta nazwa był adres serwera pewnego
Wystarczy że najpierw wejdzie jeden, zaloguje się i wejdzie na jakiś tryb, potem może wejść drugi gracz o tym samym IP, zalogować się i wybrać tryb. Tylko na lobby nie mogą wejść gracze o takim samym IP. Jeżeli dalej nie zrozumiałeś, to pisz, pomogę.
Tak jak wyżej przytoczyłem
*no i wszystko fajnie ale co nie raz ( mniej więcej co 3 wejście na serwer ) gdy jeden z nas wejdzie na serwer bezproblemowo i wejdzie na SB (Sky-Block) i drugi próbuje też wejść na serwa wyskakuje komunikat "Nie udało się połączyć z serwerem : A player with the same IP is arleady in game (Not Boost Protection) "*

Chodzi o to że gdy jedne z nas wejdzie na serwer potem na SB i kiedy drugi z nas próbuje wejść do lobby (wchodzi na serwer) też to wyskakuje więc nie widzę zależności między tym Sad
ps.dzięki za odp Wink
Ja czasami tak miałem ale tylko ja wchodziłem na tryb jail na minecraftowo i musiałem włączyć mc od nowa
Moze pomoze zresetowanie routera?
Przekierowanie