MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [PORADNIK] Mocne Hasło
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, dziś powiem wam jak na serwerze ustawić mocne hasło. Nigdy nie wpisujcie /login haslo haslo bo wtedy prawdopodobieństwo kradzieży jest naprawdę duże. Proponuje wam w tym wątku ustawienia hasła bardzo mocnego aby kradzieże nie występowały tak często. Wink

KROK 1. Na początek hasła proponuje jakiś wyraz np. Krokodyl. Najlepiej jeśli zamienilibyśmy go na język Albański. Krokodyl po albańsku to Krokodil.
KROK 2. Po wyrazie Krokodil należy wpisać jakąś liczbę np:. 39
KROK 3. Gdy to juz napiszemy warto dodać jakiś krótki wyraz np:. MaFr
KROK 4. Wiemy że mamy takie znaki - ; + ; = ; * ; : ; istnieją więc je wykorzystajmy np:. 412+543=-1-(+3)*4:100=0.
KROK 5. Myślę że na koniec powinniśmy dodać !,.{}? i MAMY HASŁO Big Grin

Gdy dodamy to wszystko wychodzi nam : Krokodil39MaFr412+543+-1-(+3)*4:100=10!,.?

Wiem że bardzo długie ale czasami naprawdę przydatne. Oczywiście musicie wymyślić inne hasło xd bo to jest aby wzór.

-------------------
z poważaniem, Rezus_Polska

POMOGŁEM ? DAJ DIAXA !!
Ja mam taki sposób :
KROK 1. Połóż dłonie na klawiaturze i wciśnij byle jakie klawisze ( Rób to jak najdłużej (Dla lepszego efektu uderz głową kilka razy w klawiaturę) .
KROK 2. Gratulacje! Stworzyłeś hasło nie do złamania!
Dobra, to ja wam podam definicję silnego hasła.

Silne hasło to takie hasło, które składa się z przynajmniej 8 znaków i nie zawiera żadnego wyrazu. Silne hasło powinno składać się z 4 rzeczy:
- małych liter
- dużych liter
- cyfr
- znaków specjalnych

Przykładem silnego hasła jest:

zaq1@WSX

To tyle mojego kazania Wink
GandaldTheGrey najlepszy poradnik ever, najkrótszy na forum. Ogólnie też praktykuje jego sposób.
A poradnik bez kolorów takis jakiś nijaki.
GandaldTheGrey - Źle ... Głową to o kant stołu. potem kolanem w klawiaturę .. Zapominałeś ?
Z tego co widze, nabijacie sie z niego. Gosc stworzyl niezly poradnik, wiem ze juz byl ale jest inny. Jak chcecie stworzyc swoj poradnik, czemu nie napiszecie w nowym watku? ;>
Już jeden taki poradnik jest ----> http://mineserwer.pl/Temat-Poradnik-Jak-...5%82amania

@temat: nawet pomysłowe, jednak trudno spamiętać to hasło a "kopiuj wklej" długo nie podziała

@down: A jeśli ktoś ns innym komputerze będzie?
@up
To jest proste.
Wystarczy stworzyc notatnik, i tam zapisac swoje haslo.
Przekierowanie