MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Opowiadanie] Kraina yougtan.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Ostatnio nie pisałem opowiadań. Nie miałem poprostu pomyslu. Teraz piszę nowe, ale mega fajne (przynajmniej tak mi sie wydaje Tongue) Będzie to opowiesc o 3rodzenstwa, które przez wojnę musiało wyjechać na wieś. Przechodzą one przez tajemnicze okno, w ktorym znajdują się w innym świecie - krainie yougtan. Tam walczą ze złą armia, pod dowództwem króla Mekrusza. (Wiem, ze to takie ale opowieści z Narnii)
Postacie do grania-
Eryk - najstarszy z rodzeństwa. Chłopak, który od zawsze marzył, żeby być wojownikiem. Te marzenie mu sie spełnia, bowiem w kranie yougtan musi bronić swojej rodziny.
Grany przez -NaselienPL
Zuzanna - Jest wrażliwa. Bardzo tęskni za swoimi rodzicami.
Grany przez -Anty
Maks - Najmłodszy z rodzeństwa. Nie cierpi wyjeżdżać daleko od rodziców. Bardzo za nimi tęskni.
Grany przez -LordVoldemort
Król Mekrusz - Osoba, która nie widzi nic dobrego. Jego celem jest jedno - chcę zabić wszystkich ludzi żyjących w tej krainie.
Grany przez -DevilxShadow
Nieznany ptak - Chcę pomoc dobrym ludziom. Gdy dzieci wchodzą do krainy, odrazu mówi co się dzieje.
Grany przez -KokosowyZiomeq
Meriusz - Sługa króla Mekrusza. Nie jest zadowolony z tego co robi, lecz król mu kazal.
Grany przez -Mecus93
Jutro dopisze nowe postacie, mozecie się już zgłaszać. Wystarczy, że na piszecie nazwę postaci, która checie grać.

@edit jutro dopisze nowe postacie.
Hmm, W takim razie, ja chcę być: Król Mekrusz <3.
To ja Zuzannę biorę xD
Eryka wezmę.
Maks bede
Nieznany ptak ;d
Dodani! ja wybieram Meriusza! Niedługo nowy epizod.

PS. po 1 epizodzie dopisze nowe postacie.
Tylko nie mowcie ze to bedzie jakas tandetna japonska historia anime ? prosze powiedzcie ze nie bo po tytule zaczynam myslec ze to prawda.
@up Nie, po prostu taki pomysl mi wpadl do glowy, wiec tak to się nazywa. Dobra, leci 1 epizod ;d
KRAINA YOUGTAN - EPIZOD 1 - PRZYGODA Z KRAINĄ
- Pa mamo! - powiedziała Zuzanna.
- Pa tato! - powiedział Eryk.
- Żegnajcie, moi kochani! Pamiętajcie, abyście się sobą opiekowali! Eryku, nie spuszczaj swojego rodzeństwa z oka! Dobra, lećcie już, bo pociąg zaraz odjeżdża! - powiedzieli rodzice. Dzieci przez całą noc jechali z nocy na wieś. W pociągu nie spali, chociaż minelo pare godzin oni bardzo tęskinili za rodzicami.
- Chcę wracać do rodziców! - powiedział najmniejszy z dzieci Maks.
- Maks, niestety, musimy wyjechać. Gdybysmy zostali z rodzicami grozilo by nam niebezpieczeństwo. - powiedział Eryk. Gdy dzieci dotarły do profesora Jona, u którego miały mieszkać były bardzo zdziwione. Dom był bardzo mały, a w dodatku miało tam mieszkać dużo osob. Ze względu na to, że było już póżno dzieci poszły spać. Następnego dnia w małym pokoju było im gorąco. Uchyliły okno, nie wiedząc co się dzieje, od razu pojawiły się na plaży. Była tam tabliczka z napisem "Kraina youghtan". Dzieci chodziły. Ukazał się im tajemniczy ptak.
- Witajcie w naszej krainie, przybysze - powiedział nieznany ptak.
- Kim jesteś? - spytała się Zuzanna
- Tajemniczym ptakiem. Jestem po dobrej stronie, niestety król Mekrusz szuka kazde zakątki, zabija ludzi zyjachych w tej krainie. Daje wam rade - jeżeli widzicie jaką kolwiek armie uciekajcie. To znak, że jest to armia złego króla Mekrusza.
Wytłumacz mi, po kij ta rekrutacja, jak i tak nie możemy wymyślić własnych postaci?

Co do opowiadania - lepsze od poprzednich. +
Stron: 1 2
Przekierowanie