MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Dodatki do wysp
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam
Z tej strony ponownie MrCloudly Smile

Co sądzicie państwo na temat dodania takich ciekawych rzeczy jak dawniej bankomaty? Dzięki nim można było uatrakcyjnić wygląd wyspy.

Myśle, że dodanie pluginów z takimi dodatkami byłoby dobrym posunieciem, aczkolwiek zastanawiam się czy za bardzo nie miałoby to wpływu na płynne działanie silnika SkyBlock, skoro powszechnie wiadome jest, że jest on wyjątkowo słaby (przynajmniej na RC ).

Komentujcie kto za, kto przeciw, dodawajcie sensowne argumenty Smile

Pozdrawiam
Cześć

Akurat w tej kwestii można rozumować dwojako.

1) Był jeszcze 4 miesiące temu skrypt, który dawał graczom $ za spędzony czas online. Jedna minuta w grze dawała 1$. Co za godzinę przekłada się na 60$. Jak dla mnie nie warto dla takiej kasy nawet iść do bankomatu. Chyba, że ktoś nie ma pomysłu na zarabianie wtedy nawet tak mała kwota ratuje Smile Jednak ten skrypt bardzo obciążał serwer i został wycofany myślę, ze bez szkody na funkcjonalność trybu.

2) Bankomat (lub bank) jak na trybie Real Life, gdzie możemy przechowywać pieniądze na innym koncie. Jedyna uwaga z mojej strony to taka, że sprawdzając gracza przez /money nick pieniądze odłożone na koncie bankowym nie są pokazywane. Zatem tak jak mam na RL w banku mogę mieć 50tys$ a w portfelu 10$ i wpisując /money dostaje 10$.

Tak po krótce na razie tyle.
Pozdrawiam
Tylko że mi nie chodziło o bank ani nic takiego. Chodzi mi o jakieś schematy, które po zbudowaniu dają jakąś określoną funkcję. Podałem przykład bankomatu bo taki mi akurat przychodzi do głowy. Big Grin
Wiecie, dwie płytki naciskowe, dwie tabliczki, pochodnia i wełna i na przykład mamy uprawnienia do latania. Tongue Oczywiście to również tylko przykład, prosze nie robić spamu, że gracz nie ma uprawnienia do komendy /fly itp. Smile
Ja jestem zdecydowanie za !
A poza tym daje ci plusika za świetny pomysł Smile
Może ktoś z administracji się wypowie na ten temat? Tongue
zadnych bankomatow na pewno nie bedzie, nie ma to zadnego sensu na skyblocku.
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=4GHV]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie