MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Pomysły do GTA
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam serdecznie. Chciałbym przedstawić moje pomysły na aktualizacje odnośnie trybu GTA:

Po pierwsze,
dodanie do różnych miejsc NPC'tów np. w restauracji, barze, którzy sprzedają m.in. pieczonego kurczaka albo piwo, kawę o kilka dolarów taniej niż w sklepie.

Po drugie,
na spawnie dodanie NPC'ta o nazwie np. Kolekcjoner odznak, który skupowałby odznaki, które dropią z mobów na questach. Za odznakę snajpera nagrodą byłby 1 stak naboi do snajperki, za CIA z tego względu, że jest trudniej je zdobyć ( dropią w pałacu Baracka Obamy ) dostawałoby się 100 $ za sztukę itd.

Po trzecie,
dodanie statystyk takich jak: mięśnie, wytrzymałość, respekt.

Mięśnie- rozwijałoby się je podczas bicia graczy albo mobów w walce bronią białą, im większy poziom mięśni tym silniejszy efekt, czyli większe obrażenia procentowe zadawane bronią. ( np pałka policyjna 7,75 obrażeń z maksymalnym poziomem mięśni czyli 20%, atakuje więcej = 7,75 + 1,55 = 9,3 )

Wytrzymałość- nie mam aktualnie pomysłu jak może się rozwijać, ale zwiększenie powodowałoby, że pasek głodu spada wolniej.

Respekt- zwiększa się podczas zabijania innych graczy, efektem byłby coraz bardziej czerwony nick, podczas śmierci kolor lekko słabnie ( zabicie 5 graczy kolor nicku zabarwia się mocniej na czerwono, śmierć kolor słabnie na kolor biały ).

Mam nadzieję, że moje pomysły pomogą w nowych aktualizacjach oraz, że spodobały się. Proszę o opinię na temat propozycji.
Pozdrawiam Marcin5moc.
Co do "Respekt" kolory w minecraft'cie to nie Paint, że ustawiasz sobie czy ma być mocny żółty, czy slaby żółty.
Łatwo powiedzieć trudniej zrobić. Te pomysły są czasami zbyt op lub w ogóle nie potrzebne. Mięśnie są zbyt OP, Respekt nic nie daje prócz nicku więc... Dodatkowo nie dodałeś pluginu, lub skryptu. Narazie na Nie
dobry pomysł marcin :
Pomysły są nawet spoko. Ale co do 1 pomysłu jest bez sensu.. ''Taniej niż w sklepie''. Wtedy ludzie by tylko tam kupowali i straciłoby to sens. Reszta pomysłów nawet jest spoko ale na pewno to trudne do zaprogramowania...
Pomysł z odznakami mi się nie podoba lecz co do innych są nawet spoko lecz jak pisze @up3
,,Łatwo powiedzieć trudniej zrobić". Myślę że banan pomysłów nie doda bo teraz zajmuje się gta 2 więc nie wiem czy miał by czasz chociaż może...
1. Totalny bezsens... Zgaduję, że jesteś tym typem gracza, który chce mieć wszystko pod nosem...
2. Całkiem całkiem, chociaż nadal za drogo. Gdyby skupywałby za 10 czy 20$ byłoby ok... Choć nadal nasuwa się pytanie - po co?
3. Mięśnie możnabyłoby ulepszać w siłowni, ale to tylko moje myśli XD
A propo propozycji - tak średnio i znowu krąży mi w głowie pytanie - po co?

Ogółem - wszystkie pomysły n neutral/nie.
(06-January-2017 17:19:44)kiroPL napisał(a): [ -> ]1. Totalny bezsens... Zgaduję, że jesteś tym typem gracza, który chce mieć wszystko pod nosem...
2. Całkiem całkiem, chociaż nadal za drogo. Gdyby skupywałby za 10 czy 20$ byłoby ok... Choć nadal nasuwa się pytanie - po co?
3. Mięśnie możnabyłoby ulepszać w siłowni, ale to tylko moje myśli XD
A propo propozycji - tak średnio i znowu krąży mi w głowie pytanie - po co?

Ogółem - wszystkie pomysły n neutral/nie.
Neutralne jak twój awatar! looooooooooooo ale pocisk xd
Witam,
Jako że jestem dość wybrednym graczem jeśli chodzi o głupie, nieprzemyślane aktualizacje to wyrażę swoją opinię...
1. ech... całkiem spoko pomysł ale nie widzę sensu obniżania cen, jakby trudniej byłoby na mapie coś kupić i to przy tutejszym stanie graczy... gdzie i tak się nikt leje na mapie i nie ma żadnych wrogich jednostek. Więc szybka analiza donosi, że jesteś kolejnym przedstawicielem gracza, który lubi jak się mu wszystko podepchnie pod nos.
2. Ech... średni pomysł, znowu ułatwiający grę. Lepszym pomysłem byłoby zamiana odznak na granaty, na co już chyba Banan kiedyś wpadł, co byłoby nie op i nie jakimś mega nudnym, ale całkiem ciekawym zastosowaniem odznak, bo na razie ozdabiają one tylko nasze skrzynki i dają nam prestiż na serwerze.
3. Nie powiem, że słabe, ale też jakoś specjalnie nie wychwalam, bo znowu z mięśni chcesz sobie ułatwiać grę. Ja osobiście kiedyś wpadłem na dość wydaje mi się dobry pomysł, a mianowicie wprowadzenie pasów karate, które dawałyby jakieś moce/efekty, coś w stylu pierścieni na RPG.
A co do respektu. To sam nie wiem całkiem chyba ok pomysł, ale nie wiem jakby to miało się dziać i czy by to nie obciążało zbytnio serwera.
Podsumowując:
3/10
1.Chodzi o to że na mapie są restauracje i tam byłoby tańsze jedzenie ? Jeśli tak to pomysł jest bezsensu.

2.Pomysł totalnie bezsensu zwykla fabryka pieniędzy dla słabych i mocnych graczy.

3.Tu wypowiem się jednym prostym zadaniem:
Daj plugin lub skrypty.
Stron: 1 2
Przekierowanie