MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Poradnik] [WvsP] Rozgrywka Wojowników.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam.

Chcę przedstawić poradnik na temat wojowników na trybie Wojownicy VS Potwory. Sporo graczy się pyta ,,O co tu chodzi?", ,,Jak zrobić seta?", ,,Jak zebrać drewno?" itd. Powiem o tym wszystkim, jak zrobić zbroję, jak grać, o co chodzi z drewnem i inne rzeczy.

O co chodzi w trybie Wojownicy VS Potwory?

Jest to tryb, w którym wcielamy się w wojowników, którzy muszą ochronić świątynie przed wrogimi potworami lub uchronić siebie przed śmiercią z rąk potworów. Więc co trzeba będzie zrobić aby nie umrzeć za szybko i nie stać się potworem. Więc...

1. Smoczy Set.

Aby walczyć potrzebny nam będzie Smoczy Set. Jest to zwykła złota zbroja, która wygląda jak diamentowa.

Musimy Wykopać 9 sztabek złota, które możemy znaleźć w okolicach kopalń lub żwiru. Z tych 9 sztabek tworzymy Złoty Blok, stawiamy go na ruchomym tłoku i rozwalamy go kilofem. Otrzymujemy Smoczy Set.

[Obrazek: image.php?dm=FGY8]

Klikamy Prawym Przyciskiem Myszy i otrzymujemy cały Smoczy Set.
Jest to podstawowa zbroja na tym trybie, tworzymy ją jeśli nie chcemy szybko zaliczyć zgonu.

2. Bronie, Narzędzia i Mikstury.

Do Zniszczenia Bloku Złota lub zbudowania murów obronnych przed potworami będą nam potrzebne Narzędzia. Możemy je spotkać w pobliżu spawnu wojowników. Możemy je podnieść i brać je co jakiś czas. Bronie i narzędzia wyglądają tak:

[Obrazek: image.php?dm=7GZ4]

Gdy Klikniemy na nie Prawym Przyciskiem Myszy podniesiemy je i będą już nasze Smile.

By zregenerować się po ataku lub obronie potrzebne będą mikstury zdrowia. W różnych miejscach na każdej mapie możemy zdobyć takie mikstury. Działają jak narzędzia czyli, że musimy je podnieść. Wyglądają Tak:

[Obrazek: image.php?dm=0UFW]

Pokazane w pierwszym zdjęciu bronie czyli Miecz Wojownika i Łuk będą nam niezbędne do walki. Mamy Więc Miecz Wojownika (Diamentowa Siekiera) z czarem Ostrość I oraz zwykły Łuk.

3. Drewno

Gdy gram na Wojownicy VS Potwory często gracze zadają pytania jak mieć drewno, deski, patyki itp. Można je zdobyć w ten sposób:

a) Szukamy drewna i PRAWYM przyciskiem myszy klikamy na nie, wytnie nam się Kawałek Drewna.

b) Gdy Podejdziemy Do piły i klikniemy Prawym Przyciskiem Myszy na Kawałek Drewna Zrobi nam się Drewniana Deska.

c) Z desek możemy zrobić Drewniane Patyki, które umożliwią nam stworzenie dwóch rzeczy:

d) Teraz jak mamy patyk możemy zrobić dwie rzeczy:
-Pierwszą rzeczą będzie pochodnia, wystarczy, że znajdziemy źródło lawy i klikniemy PPM patykiem na lawę, stworzy się Pochodnia.

-Druga Rzecz to Drewniana Miska, z tej miski możemy zrobić jeszcze jedną rzecz, lecz to za chwilę.

Drewniana Miska:

[Obrazek: image.php?dm=01WJ]

e) Ostatnia Rzecz. Gdy mamy miskę możemy zrobić przydatną rzecz. Jest to Klejąca Substancja. Wzmocni ona dwukrotnie mury. Używać możemy jej tylko na kamieniu, bruku i rożnych rodzai cegieł kamiennych. Musimy miską kliknąć prawym przyciskiem myszy na fioletową wodę czyli tą substancje, i wyjdzie nam Klejąca Substancja:

[Obrazek: image.php?dm=KJKU]

4. Czary

Czary czyli Enchanty mogą nam się przydać. Gdy mamy Smoczy Set warto by było go wzmocnić czarami. Będzie nam potrzebne doświadczenie. Tylko jak je zdobyć? Musimy Mieć Najzwyklejszą szklaną butelkę, pójść do jakiegokolwiek źródła wody, napełnić ją i kliknąć PPM na ten Żółty Blok w Świątyni Wojowników.

Żółty Blok (Nie wiem jak to się dokładnie nazywa):

[Obrazek: image.php?dm=WR5A]

Święcona Woda:

[Obrazek: image.php?dm=WAZ3]

Jeśli złapiemy słabe czary to i tak zawsze coś Smile.

Koniec Poradnika dla Graczy początkujących na trybie Wojownicy VS Potwory i tych, którzy chcieli się czegoś dowiedzieć. Może pomogłem, wiem, że trochę długi poradnik no ale nie było mi jak to skrócić. Wink

Kilka Porad.

-Staraj się zbudować mury obronne.
-Stwórz sobie zbroję.
-Zapewnij Broń.
-Zapewnij Jedzenie oraz Leczenie.
-Jeśli straciłeś trochę życia, wycofaj się z walki.
-Uważaj na, niektóre potwory. Mogą być bardzo silne.
-Wygraj to!
Superrr bardzo fajny poradnik Smile
Łap 2 +.
Postarales sie, bardzo schludny, ladny i pomocny poradnik. Lap plusa Wink
Fajny Smile
Sprzyda sie komuś Wink
Łapaj plusa
Fajny,długi,estetyczny poradnik.Łap kolejnego plusa kolego Smile.
Przenoszę
Bardzo fajnie opisane, przyjemnie sie czyta, widac wlozono w to prace Smile.

Tylko szkoda ze bronie albo profesje nie zostaly opisane ale i tak poradnik bardzo ladny.
Mogę napisać poradnik o tych rzeczach, sam o tym myślałem.
Nosz kur*a. Właśnie miałem wrzucić poradnik o WvsP,ale widać ktoś już zrobił, cale 3 godziny pracy poszly się walić...
Orzeszek jak tak się napracowałeś to dodaj go.
Ps Fajny poradnik lama.
Stron: 1 2
Przekierowanie