MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Poradnik] Jak zrobić TXT ?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam
Dużo osób na serwerze prosiło mnie jak zrobić txt więc proszę o to poradnik Smile
Programy potrzebne: (Gimp, Paint) czy co chcecie do edytowania grafiki itd, WinRaR
Szablon Domyślny (Będziemy go edytować): http://www.mediafire.com/download/hsvqzz...zablon.zip

Gdy już macie ten szablon możecie tam sobie wybrać item jaki chcecie zedytować (Ja sobie zedytuje Diamentowy Miecz)[b]
[b]Jak tam wejść i znaleźć swój item ?
[Obrazek: jak-zrobi_wnnnhww.png]
Potem wchodzimy na item co chemy na np gimpie i go edytujemy jak chcemy
[Obrazek: jak-zrobi_wnnnhws.png]
Taki mój mieczyk na szybko, potem gdy już mamy gotowy klikamy skrót Ctrl+E i musimy wyeksportować i zastąpić

Możemy sobie zrobić folder i dawać tam zedytowany pliki.
Lub pobierać txt i je ze sobą łączyć tylko radze ich nie udostępniać bo prawa autorskie Tongue
Jak chcemy dodać tylko 1 item to np wchodzimy w ten szablon ten folder gdzie była ta tekstura i zamieniamy normalny plik na ten przerobiony.

Gdy już mamy gotowego txt wystarczy go wgrać gdzie trzea.
Czyli wpisujemy uruchom i %appdata%
wchodzimy w .minecraft potem w resourcepacks i dajemy swojego txt tam
I na mc wybieracie te txt
I pamiętajcie że możecie dużo ładniej ode mnie zrobić txt bo ten mieczyk to ja na szybko robiłem tylko dla poradnika Smile
[Obrazek: 2015-03-0_wnnnhwp.png]
I to już chyba koniec myślę że pomogłem.
Kuba ale mamy wyeksportować to do naszego folderu czy do pliku pobranego?
Iron tam gdzie chcesz to dać
Np ja wam dałem czysty szablon gdzie możecie sobie go lajtowo edytować
Możesz przeciesz też to wgrać to jakiegoś innego txt

Jak chcesz zrobić cAłą paczke to żeby sie nie pomylić radze zrobić taki folder i zedytować to co chymy i zamienić
A jak chcesz to możesz tylko 1 ita zamienić i.to wgrać
i folder z texturami będzie dostępny w opcjach textur tak czyli tylko te itki z wyexportowane z folderu i folder wrzucam do resourcepacks i mam już tą paczkę w MC?
Nie
Ten itemek musi być w jakimś archiwum winrar i musi mieć takie same nazwy bo mc nie odczyta
muszisz tam winrara z przerobionymi np itemkami i zamienić tym co jest w tym txt co podałem lub innym
dzięki za pomoc a mogę też nazwę tego pliku który miałem ściągnąć zmienić?
Tak nazwe tego co ściiągłeś możesz zmienić np Tekstura Irona czy jak tam chcesz
Tylko lepiej nie zmieniaj nazw co są w środku np diamond_sword
ok spoko
Jak nikt nic nie mówi,to ja powiem fajny poradnik,łapka i tyle Big Grin.
Dobry poradnik tym którzy chcą się w to bawić na pewno się przyda Smile łapaj repke Wink
Stron: 1 2
Przekierowanie