MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [PROPOZYCJA] Nowy quest
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,
Niedawno wpadłem na pewien pomysł, aby wprowadzić nowy quest u Jacksona. Quest byłby pierwszo lub drugopoziomowy. Ale o co chodzi?
Zauważyłem, że każdy z NPC ma quest na członków mafii: sycylijczyków, yakuzy, allahów czy też ruskich (jednak tam chodzi o głowy). Co wy na to, aby Jackson, który daje zazwyczaj te "trudniejsze" misje, dawał quest na innego członka mafii, czyli... Ninje? Daję przykład:
(I/II) Cichy Zabójca
Opis: Hej ziomalu! Całkiem dobrze się sprawujesz, więc może zlecę ci zadanie na zabicie piętnastu ninjy. Niech dowiedzą się, kto rządzi na rejonie!
Opis questa: Zabij 15 ninjy: X/15
Coś w tym stylu Tongue. Proszę o rozpatrzenie wątku.
Pozdrawiam, kiroPL
Jackson daje misje dla gangsterów, nie jest to zwyczajny npc jak Moris, Putin itp, więc raczej nie trzeba robić u niego rozwalania mafii i bossa
Myślę, że lepszym pomysłem byłoby "Dostarcz do Jacksona Katane!" I trzeba będzie dropić ninję żeby wydropiła katana, to by już więcej wymagało od gracza niż tylko zabicie 15 ninjy...
Oczywiście, może być to inny npc a nie jackson, np. jakiś rozpoczynający nową serię questów. Fajnie by było jakby był gdzieś skitrany w kanionie.
Może być np. Zabij 100 Ninjy ale pomysł jak najbardziej na TAK! Wink
A jaka nagroda?
Jak dinner napisał to są questy dla gangsta lecz sam pomysł jak dla mnie jest spoko. Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem było by na skończenie questa zabij 100 ninja (jak napisał Deszczyk_Szymon) a nagroda była by w wysokości od 150$ do 200$ ale przypuszczam że banan tego nie doda bo Jackson daje jak na razie zadania dla vip+.
Zabicie 100 ninjy graniczy z cudem, ja bym zmniejszył do 25-50. Sam pomysł z tym questem mi się BARDZO podoba Wink!
(11-December-2016 20:23:16)Wiki333 napisał(a): [ -> ]Zabicie 100 ninjy graniczy z cudem, ja bym zmniejszył do 25-50. Sam pomysł z tym questem mi się BARDZO podoba Wink!

100 Ninjy to mało. Nie wiem czemu miałoby to graniczyć z cudem. Nie może być wszystko podane na tacy.
Nie pytajcie się mnie jaka nagroda, jeśli jakimś cudem zostanie to dodane to banan da swoje X dolarów Tongue. Nie ja decyduję o wszystkim.
dobry pomysł
Przekierowanie