MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [POMYSŁ] Home
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Mam pomysł na dodanie komendy /create home. Komenda będzie pozwalała nam na stworzenie bazy/domu. Komenda będzie kosztowała 10k
od jednej założonej przez nas bazy. To tyle xD.
Mamy dzialki ale nwm dlaczego na TAK.
Tak są działki ale na mapie nie mamy a dostać/uciec na jakąś campe? Szybko tego nie zrobisz nie używając home Tongue.
I potem zaczną ludzie ustawiać home w różnych miejscach na ułatwienie rozgrywki - questy/boss itp.
Mapa główna nie jest wg mnie od tego, żeby ustawiać sobie tam home. Chcesz uciec - zabij tego co Cię goni, lub odczekaj aż skończy się antylogout (jeżeli jest).
Moim zdaniem ten pomysł to dno i 25 metrów mułu. Wystarczyłoby ustawić takiego home, np. na Obamie i w 10 dni zdobywasz hajs wydany na tą komendę z dodatkowymi 10% (z tego co wiem za Obamę jest 1100$, więc prosta matematyka: 1100x10=11000$), a na mapie głównej to nawet sensu nie ma (z jednego końca mapy do drugiego idzie się na nogach mniej niż 10 minut, więc te 10k po to, aby zaoszczędzić trochę hajsu sensu nie ma, skoro masz dostęp do komendy /teleport i być bliżej miejsca, w którym chcesz być. Oczywiście pomijam autobus).
Na NIE, wprost idealny powód podał Piotrovsky Wink
Wypowiadaja a sie nie znaja... anty logoutu nie ma
Bylo by to zablokowane na questach tak jak home gangu
Nie rozwali to trybu bo gangsterzy moga home gangu zalozy a to prawie to samo
Oczywiscie jestem za dodaniem fajny pomysl Big Grin
Oczywiscie cena do edycji
BTW ludzie będą se ustawiać sethomy na questach i robienie ich to nie będzie żadna trudność. Zresztą za 10k można zrobić tego sethome raz czy kilka razy ale 1 może być aktywny? W każdym razie głupi pomysł.

Jestem na NIE
Sorka troox, lecz... Piotrovsky już wszystko powiedział.
Na NIE po co ?
Stron: 1 2
Przekierowanie