MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Ban ip
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Wiem ze pomysl pewnie zostanie odzucony ale chcial bym zaproponowac aby ac banowalo tez na ip na np 1h jesli ktos ma to samo ip to godzine poczeka a aura nie zrobi odtym razu kolejnego multi co o tym sadzicie ?
No to dobrze myślałeś że zostanie odrzucony, bo mogę się założyć o 100000000 zł że tak będzie Wink Na nie, dużo ludzi ma zmienne IP a poza tym banów na IP się nie daje, no chyba że w szczególnych przypadkach.
Myślę, że bany na ul powinny być dawane częściej ponieważ już kilka razy spotkałem się z gościem, który wchodzi na serwer ze zmieniana jedną cyferką lub literką w nicku i nadal cheatuje lub reklamuje inny serwer.
Propozycje o wprowadzeniu banow na IP były już wiele razy. I każdy został odrzucony. Było już dużo mówione o tym że nie zostaną wprowadzone. A te bany na 1h i tak by nie miały sensu. Cheater po godzinie wróci... I tak większość osób ma zmienne IP.
Kompletny bezsens.. nawet jeśli AC zbanowało by cheatera na ip + kogoś o takim samym ip na godzinę, to po tej godzinie cheater wróci, znowu dostanie bana a ta osoba razem z nim, po którymś razie przyjdzie z tym na forum i zacznie się żalić.. nie mówiąc już, że jak wcześniej wspomniała Zuza, znaczna ilość cheaterów ma również zmienne ip, przez co ten pomysł może wyrządzić jedynie szkodę porządnym graczom ;v

Ps: link do wątku o banie IP gdzie dosłownie wszystko co teraz piszemy jest wymienione Wink:
http://mineserwer.pl/Temat-Propozycja-ba...ght=ip+ban
Generalnie i tak odrzuca, jednak
Na mniejszych polskich lub duzych zagranicznych, są stosowane bany na IP, I nie ma z tym jakiś większych problemow, że ktoś ma bana bo ma internet osiedlowy
To się zdarza rzadko, wydaję mi się, że szansa na taka sytuacje byla by bardzo mała, co do zmiennych IP, no niestety, jednak napewno duża część cheaterow zostala by wytepiona
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=4GHV]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie