MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Ciekawe Pomysły oraz inne
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
1.Możliwość wyłączenia dropu wybranego przez ciebie itemu np. cobla.
2.Działające ramki na przedmiot jest to bardzo przydatny i wygodny item więc nie wiem dlaczego jest wyłączony
3.Problem gdy postawimy sotniarke przy ścianie i będziemy kopać (kilofem ef.4,5
nie wiem czy z kilofem bez enchantu będzie to samo) to itemy bęndom wypadać przez ścianę i wszystkie możliwe strony nawet do 5 kratek od stoniarki.
4.Możliwość postawienie sobie tabliczki z repair wtedy naprawa itemu w ręce mogła by być droższa niż w kopalni
5.Dostęp do kwarcu, ale ograniczony zdaję sobie sprawę z tego że może to zlagować serwer dlatego mogło by byś ograniczenie ileś tam np komporatorów na wyspę.
1. Pomysł bez sensu. Wyłączysz sobie np. drop wszystkiego oprócz diamentów lub drop cobbla. Było to już poruszane.
2. Ramki są zablokowane, ponieważ można było wyjmować z nich itemy itp.
3. Trzeba naprawić.
4.Nie potrzebne
5. Kwarc jest w sklepie.
@Anty: Daj mi ss z tym kwarcem w sklepie, bo nie mogę znaleźć.
Plik z konfigiem kiedyś podsyłałem do Admina. Wystarczy podgrać. Ew. napisać jeszcze raz, gdyby wygasło na pastebinie.
@Anty:
1. ale ty chyba nie rozumiesz i nie wiesz o co chodzi jeżeli kopiesz sobie 2 h to masz od ... cobla i było by to wygodniejsze gdyby ten cobel nie dropił. To znaczy że wtedy kiedy powinien być cobel nie było by nic wiec nie widzę problemu w wyłączeniu wszystkiego oprocz diamentów wydropił byś ich tyle samo jak w sytuacji z wszystkimi itemami włączonymi.
2. Jeżeli ma się taką dużą sieć serwerów to chyba nie jest to problemem aby ustawić tak aby tych itemów
nie dało się wyjmować z ramek Smile .
4. Nie napisałem że jest to potrzebne ale jest wygodne! Bo jeżeli kopiesz na wyspie to musisz średnio na 1 30 LVL 2 razy chodzić do kopalni, są warpy na wyspy więc taki repair myślę że nie powinien być wielkim problemem.
5. Kwarcu nie ma Smile.
Myślę że opcja wyłączania dropu cbbla powinna być zdecydowanie, ponieważ gdy kopie i kopie to mam już tego za dużo a gdy mam za dużo to najzwyczajniej muszę odejść gdzieś obok i wywalam cbbla tam gdzie mi nie będzie przeszkadzać.
Cobla nigdy za malo chociaz wylaczenie dropa to dobry pomysl
Ciekawy ten pomysł z wyłączeniem dropu
Przepraszam, ale czy ktoś ten dział przegląda i się nim interesuję ?
Liczę na jakąkolwiek odpowiedź. A przede wszystkim chciałbym wiedzieć czy drop cobblestone będzie miał taki "wyłącznik" umożliwiający włączenie go i wyłączenie. A jeżeli to jest niewykonalne również chciałbym znać jakieś uzasadnienie.

Tak, wiem dużo oczekuje odpowiedzi i uzasadnienia to czasami może być problem Sad.
Cześć.
Owszem, "ktoś" przegląda ten dział i się nim bardzo interesuje, na dodatek jest to kilka osób żywo zainteresowanych tym co się dzieje na SkyBlock-u, nie tylko ja.

W kwestii wyłączenia dropu cobblestone-a. Hmm.... jak dla mnie wystarczy troszkę pomyśleć i problem rozwiązuje się sam. Na dodatek macie teraz jeszcze kwarc - OMG! jakie możliwości!!! (wcześniej go nie było).
Oczywiście rozważamy tutaj opcję gracza, który jak każdy po kilku godzinach gry na SkyBlocku dochodzi do wniosku, ze trzeba zrobić Stoniarkę i ją odpowiednio "oporządzić".

1) Opcja trywialna, na to każdy wpadnie (nawet do wykorzystania na /warp kopalnia). (BTW - tak robią moje dzieciaki stojąc przy stoniarce). Dają sobie do eq po jednym item-ie, który ich interesuje, np. 2xksiążka, 5xdiax, 6xżelazo itd. - po jednym do każdego slotu, tak aby wszystkie były zapełnione. Kopiesz!!! i co - już masz "auto cobblestone drop off" bo go nie zbierasz i nie musisz odchodzić gdzieś na bok i go wyrzucać. Na dodatek jeśli jeszcze nie wiadomo czemu robisz to w kopalni to inni gracze dostają niepotrzebnego cobbla do eq jeśli są blisko.

2) Opcja normalnego gracza (podkreślam - macie kwarc). Stoniarkę obkładasz hopperami. Pod spodem robisz sortowanie (tylko jeden sortownik dla leniwych), który wychwytuje Ci cobbla a resztę itemów przepuszcza do skrzyń. Wychwycony cobblestone może trafiać do dropp-era, który wyrzuca cobbla poza wyspę lub do lawy.

Zarówno w 1) jak i w 2) opcji problem z głowy. Wystarczy pomyśleć.
Pozdrawiam.
(14-November-2016 10:38:00)SpinningWorld napisał(a): [ -> ]Cześć.
Owszem, "ktoś" przegląda ten dział i się nim bardzo interesuje, na dodatek jest to kilka osób żywo zainteresowanych tym co się dzieje na SkyBlock-u, nie tylko ja.

W kwestii wyłączenia dropu cobblestone-a. Hmm.... jak dla mnie wystarczy troszkę pomyśleć i problem rozwiązuje się sam. Na dodatek macie teraz jeszcze kwarc - OMG! jakie możliwości!!! (wcześniej go nie było).
Oczywiście rozważamy tutaj opcję gracza, który jak każdy po kilku godzinach gry na SkyBlocku dochodzi do wniosku, ze trzeba zrobić Stoniarkę i ją odpowiednio "oporządzić".

1) Opcja trywialna, na to każdy wpadnie (nawet do wykorzystania na /warp kopalnia). (BTW - tak robią moje dzieciaki stojąc przy stoniarce). Dają sobie do eq po jednym item-ie, który ich interesuje, np. 2xksiążka, 5xdiax, 6xżelazo itd. - po jednym do każdego slotu, tak aby wszystkie były zapełnione. Kopiesz!!! i co - już masz "auto cobblestone drop off" bo go nie zbierasz i nie musisz odchodzić gdzieś na bok i go wyrzucać. Na dodatek jeśli jeszcze nie wiadomo czemu robisz to w kopalni to inni gracze dostają niepotrzebnego cobbla do eq jeśli są blisko.

2) Opcja normalnego gracza (podkreślam - macie kwarc). Stoniarkę obkładasz hopperami. Pod spodem robisz sortowanie (tylko jeden sortownik dla leniwych), który wychwytuje Ci cobbla a resztę itemów przepuszcza do skrzyń. Wychwycony cobblestone może trafiać do dropp-era, który wyrzuca cobbla poza wyspę lub do lawy.

Zarówno w 1) jak i w 2) opcji problem z głowy. Wystarczy pomyśleć.
Pozdrawiam.

mam około 140 sortowników i tyle samo skrzyń (70 dużych) ale kiedy ktoś ma 550lv górnictwa to za mało i tak, więc trzeba to opróżnić.
A nwm czy to aż taki duży problem dodanie wyłącznika drop'u cobblestone na komendę. Smile
Stron: 1 2
Przekierowanie