MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Rozwiązane] Jak budowac?
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,chcialbym sie was zapytać jak ladnie budowac w MC (nie chce zadnych filmow z YT,tylko wasze porady) Z gory dziekuje za udzielenie odpowiedzi.
1.Nie używaj rzeczy bardzo drogich np:bloki diamentów,bloki złota.Ale nie używaj też rzeczy bardzo ubogich
np:drewno,bruk.
2.Nie rób budowli kwadratowych.
3.Rób budowle dobrze oświetlone.
4.Używaj itemków różnych nie tylko 1 bloku bo to nie będzie ładne.
5.Bądź kreatywny.
6.Zawsze zaplanuj sobie budynek jak on będzie wyglądał.
7.Rób to dla siebie miej gdzieś co powiedzą inni.
8.Nie ściągaj od innych.

To jest moje zdanie na ten temat.
Pomogłem ? Daj łapę. Big GrinBig Grin
Nie da się tak po prostu zrobić poradnika jak dobrze budować. To kwestia indywidualna. Mnie np. starsi koledzy nauczyli.
Z panem wyżej się nie zgodzę w paru kwestiach, np. drewno i bruk. Bruk jest fantastycznym materiałem, zwłaszcza do ozdób, czyli półpłytki i schodki.
Mam takie budowle na działce Creative.

Poza tym zależy co budujesz. Dom, budynek, statek, grobowiec, drzewo - to różne budowle (z mojej działki przykładowo).
Ściągając od innych SAMI SIĘ UCZYMY - ja ściągałam od kolegi tylko kiedy budowla była do ćwiczeń.
(14-February-2015 12:37:30)Creepcia napisał(a): [ -> ]Nie da się tak po prostu zrobić poradnika jak dobrze budować. To kwestia indywidualna. Mnie np. starsi koledzy nauczyli.
Z panem wyżej się nie zgodzę w paru kwestiach, np. drewno i bruk. Bruk jest fantastycznym materiałem, zwłaszcza do ozdób, czyli półpłytki i schodki.
Mam takie budowle na działce Creative.

Poza tym zależy co budujesz. Dom, budynek, statek, grobowiec, drzewo - to różne budowle (z mojej działki przykładowo).
Ściągając od innych SAMI SIĘ UCZYMY - ja ściągałam od kolegi tylko kiedy budowla była do ćwiczeń.

Creepcia pisałem że to jest moje zdanie wy możecie się ze mną nie zgodzić
albo poprostu możecie się ze mną zgodzić.Ja myślę coś innego ty myślisz
coś innego.
Przy budowaniu wzoruje się tez na stylach np. starożytny, Medieval (sredniowieczny), nordycki czy Nowoczesny i tak dalej.

Poradnika w tym wypadku nie da się za bardzo dobrego zrobić i nie da się tego przekazać w postaci tekstu.
1. Nie musi to być prawda. Jako taka dekoracja w pojedynczych miejscach ładnie się wpasuje. A drewno i bruk mogą się ładnie komponować, jeżeli użyje się ciemniejszego drewna.
2. Nowoczesne budowle mogą być zarówno ładne jak i kwadratowe.
3. A coś typu cmentarz nie może być oświetlone tylko czerwonymi pochodniami?
4. Tak.
5. Aczkolwiek możesz zawsze wziąć inspirację z innych budowli (byleby bez plagiatu).
6. Niekoniecznie. Możesz iść na żywioł.
7. Tyle że trzeba też słuchać porad innych.
8. Tak.
W budowaniu trzeba wykazać się przede wszystkim kreatywnością i "nie przejmować" się opinią innych na twoje budowanie Big Grin.
Co robić ,żeby ładnie budować?
1.Staraj się budować kreatywne budowle.
2.Co zbudujesz postaraj się sprawić ,by było to dobrze oświetlone i kolorowe.
3.Nie zawsze buduj budowle kwadratowe ,ponieważ budowle kwadratowe na tle świata z kwadratów (Minecraft'a) nie wyglądają najlepiej zrób jakąś budowle np. trójkątną lub okrągłą.
4.Nie buduj tylko z 1-3 materiałów .
5.Buduj duże budowle. Wyglądają one wtedy ładniej i bardziej rzucają się w oczy innym.
Mam nadzieję ,że choć trochę Ci pomogłam . Smile
1. Tak.
2. Kolorowe zależy, oświetlenie tak.
3. Tak jak najbardziej
4. Drewno-Bruk-Kamienne cegły.
Oczopląsu tez być nie może np. brzoza glowstone i wełna każdego koloru.
5 To oczywiste ;D
Edit: przeczytałam "różne".
małe budowle tez są bardzo ładne. Wystarczy umieć.
Zamykam bo już wyjaśnione lub nikt dawno nic nie pisał.

[Obrazek: logo.gif]
Przekierowanie