MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [POMYSŁ] Ułatwienia, informacje
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,
Pomyślałem, że przecież nowi gracze mogą nie wiedzieć niektórych rzeczy i powinni o nich zostać poinformowani, a są to takie rzeczy jak:
- że w każdym Queście 3 i 4 stopnia łup jeśli się go bierze ze skrzynki jest odnawiany co 24h (no bo skąd mają to wiedzieć).
- jakiś hologram, informacja, która by była bardzo ogólna, ale mówiła o tym, że żeby rozpocząć swoją przygodę na GTA muszą iść na mapę główną i szukać NPC, które im dadzą Questy (Ale te info nie jest mega konieczna, lecz przydatna)
Masz racje
Moim zdaniem przydały by się informacje dla nowych graczy np. każdy nowy gracz po wejściu na serwer dostaje książkę z podstawowymi informacjami lub link do filmu banana gdzie jest to wyjaśnione.
Najlepiej zrobić jakiś /kit FAQ i będą tam zawarte wszystkie informacje z serwera Smile
Albo na czacie by się początkowym graczom wyświetlał link do twojego poradnika xd
Myślę że jest to świetny pomysł. Nowi gracze mogli by bardziej zrozumieć serwer nawet nie oglądając banana na YT. Jestem za !
Przekierowanie