MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Małe bugi
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam,
Zauważone przy okazji:

1) W /informacja - pisze, ze "gracz może mieć maksymalnie 4 pokoje w hotelach, 2 domy, 1 sklep, garaż oraz działkę". Natomiast gdy chcemy kupić cokolwiek drugiego dostajemy info: "nie możesz wynajmować więcej niż 1 pomieszczenie".

2) Wynajmując pokoje np. w hotelu exclusive nie da się zniszczyć skrzynek sklepowych po poprzednich właścicielach np. w hotel23, hotel12.

3) /marry działa tylko w kościele - ok, jednak opcja /marry sethome (ustaw dom partnerski) też działa tylko w kościele. Chyba, że kościół ma być domem partnerskim i nic innego Smile

4) To już nie bug tylko propozycja polepszająca komunikację: /marry seen i /marry chat mogły by działać też poza kościołem. Inne opcje logicznie tylko kościół.

Pozdrawiam
4 najgorsze bugi Real Life Smile Gratuluję znalezienia ich Smile)
(21-September-2016 01:01:13)SpinningWorld napisał(a): [ -> ]Witam,
Zauważone przy okazji:

1) W /informacja - pisze, ze "gracz może mieć maksymalnie 4 pokoje w hotelach, 2 domy, 1 sklep, garaż oraz działkę". Natomiast gdy chcemy kupić cokolwiek drugiego dostajemy info: "nie możesz wynajmować więcej niż 1 pomieszczenie".

Wiadomosc zmieniona na Mozesz posiadac maksymalnie. 2 pomieszczenia do wynajecia, oraz 2 domy

2) Wynajmując pokoje np. w hotelu exclusive nie da się zniszczyć skrzynek sklepowych po poprzednich właścicielach np. w hotel23, hotel12.

Naprawione, teraz nowi właściciele mogą usuwać tabliczki oraz skrzynie

3) /marry działa tylko w kościele - ok, jednak opcja /marry sethome (ustaw dom partnerski) też działa tylko w kościele. Chyba, że kościół ma być domem partnerskim i nic innego Smile

Naprawione, cena ustawienia sethome 300zł

4) To już nie bug tylko propozycja polepszająca komunikację: /marry seen i /marry chat mogły by działać też poza kościołem. Inne opcje logicznie tylko kościół.

Naprawione, można używać tej komendy głównej mapie.

Pozdrawiam
Otwieram temat. Od Autora dostałem info, że nadal jest błąd z wynajmem. (pkt1)
Cytat:Mozesz posiadac maksymalnie. 2 pomieszczenia do wynajecia, oraz 2 domy
Dorzucam SS
http://scr.hu/66gw/fzexv
@up

to jest naprawione tylko po resecie bedzie dzialac, a nie chcielismy restartowac zeby graczy nie wyrzucac, dzis w nocy bedzie dzialac.
@up

Ad.1,2. Sprawdzone, ok.
Ad.3,4. Działało do restartu -po restarcie wróciło do starych ustawień. Czyli odpowiedź jest: /marry is not allowed in this area (poza kościołem oczywiście).

Temat do zamknięcia.
Pozdrawiam
Był problem z /marry ale już naprawione i wszystko działa Smile
Przekierowanie