Siemanko, jak zresztą wiecie powoli Real Life staje się . Mnie osobiście, ciągle kopanie, zabijanie zlodzieji/podpalaczy itp znudziło. Dlatego nachodzę tutaj z kilkoma propozycjami.
1) Dodać możliwość kupna działki na wsi (możliwość założenia farmy nasion/farmy zwierząt)
2) W kopalni dodać skup, będzie można w nim sprzedawać wszystkie zdobyte itemy. Emeraldy/zelazo/zloto/diaxy.
3) Dodać npc'ty w których będzie można kupić różne rzeczy. Nasiona, bloki i reszte.
4) Zmienienie kopalni dot. zarobku. Zrobić tzw. "automatyczne" stoniarki. Zrobić kilkanaście pokoi i w każdym będzie przypuścmy po 6 takich stoniarek. Dlatego takie coś zrobić, ponieważ się bugują w podstawowej kopalni kamień i zarabia się "gówno"
Co do pomysłów - jedynie ten skub kamienia byłby prxydarny.
Tak btw. Tryb się nie nudxi, jak prace są nudne zmień je i gotowe =]
A co do pkt. nr 3 takie npc'ty był by dobrym pomysłem ale zamiast kupować to można by się z nim wymieniać np. za emeraldy bo tak są bez użyteczne
Taki targ jak jest w realu handlowanie z npc mi to by się spodobało

Witajcie,
ad.1. Pomysł może i atrakcyjny jednak... Czy przemyślałeś kwestie dostania się na swoją działkę na wsi - jak gracze zaczęli by kupować działki mapa rozrosła by się niesamowicie i dojście na działkę zajmowało by dużo czasu. Wiem - zaraz będzie odpowiedź - dodać warpy - nie - bo to ułatwia grę, to ma być "real" a nie "teleport life". To trzeba by mocno przemyśleć. Teraz mapa jest do opanowania ilość pokoi wystarcza na tą ilość osób - jeszcze troszkę dopracować ekonomię i będzie ok.
ad.2. Jak wejdziesz do kopalni na tabliczce pisze - "w kopalni się nie zarabia, kopalnia jest do zdobycia surowców". Fakt, ze każdy z nas ma staki cobbla. Jednak w zamyśle RL nie cobbel ma być generatorem kasy. Osobiście też byłbym za tym aby choć grosze za to były, jednak analizując ekonomie RL nie bardzo - miałbyś graczy, którzy tylko siedzą w kopalni, sprzedają cobbla i mają sklep z żelazem.
ad.3. Jak byś to wykorzystał te "różne rzeczy" (np. nasiona - nie posadzisz, chyba, że domki z działkami były by w obrębie płotu a nie ścian budynku.
ad.4. NIE - Totalne ułatwienie - stoniarki funkcjonują na SB i wiadomo jak gracze robią. To ma być praca na kamieniołomie a nie automat do stania i klepania cobbla.
- odnośnie bugowania - fakt kiedyś się lagowało i nie dawało kasy, teraz nie zauważyłem.
Pozdrawiam
Zgadzam się ze spinningiem, ale to sprzedawanie cobla to jednak dobry pomysł, chociaż za kilka $ i od razu każdy będzie szczęśliwy.
1. moze kiedys sie cos takiego pojawi
2. totalna głupota która neguje sens prac na tym trybie.
3. bloki masz w castoramie.
4. to już wprowadziłem - co 20 min autoamtycznie uzupelnia cale kopalnie wiec bugowane bloki to nie problem.
jesli chodzi o updaty to beda z czasem, nie liczcie ze kazdego dnia czy tygodnia bedzie garsc nowosci na trybie bo ich nie bedzie, real life to nie jedyny serwer jaki rozwijam, caly czas zaskakuje Was czyms nowym. Dzis wystartowal kolejny tryb oferujacy rownie wiele zabawy - THE LAB.
Pewnie bardziejbyście doceniali nowości gdybym wprowadzał je od świeta jak większość serwerowni... a że każdego dnia dodaje gdzieś/coś nowego to się za bardzo przyzwyczailiście...