MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Real-Life - Praca Złodziej
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam, mam pomysł, aby dodać nową prace do RealLife'a który powstaje, czyli Złodziej. Złodziej może okradać innych graczy komendą /okradnij <nick>, przy okradaniu, okradający nie może się ruszać przez 5 sekund, tak samo jak okradany (musi się nie ruszać od 5 sekund), okradany może obronić się przed kradzieżą kucając (wciskając lewy shift). Przy kradzieży, okradający dostaje 10-30% pieniędzy od osoby okradanej. Oczywiście nie będziemy mogli tego używać w nieskończoność, okradanie ma cooldown, który wynosi 60 sekund, po tym czasie gracz może po raz kolejny okraść jakąś osobę. Wymyśliłem to po to, aby inni gracze nie afczyli na spawnach i innych i by było bardziej realistycznie (nigdy nie będziemy wystarczająco bezpieczni). Dodam jeszcze, że graczom, którzy wybrali prace Policjant wyskakuje powiadomienie, kto kogo okradł i na jakich kordach. Policjant może wsadzić złodzieja do więzienia (gracze muszą być w maksymalnej odległości 10 kratek). Policja może "zapuszkować" złodzieja komendą /zamknij <nick> (komendę można zmienić jak banan będzie wolał), jeżeli policjant zamknie owego złodzieja, dostaje 10$ dolarów. Aby wydostać się z więzienia, trzeba wydać kilka dolarów lub odczekać wyrok (max 5 minut, po tym czasie wychodzimy na wolność). Policja nie może zamykać złodziei, którzy nic nie zrobili, czyli nie okradli nikogo. Mam nadzieję, że pomysł się przyjmie Smile Pomysłodawca: [G] K ~Pozdrawiam
Wątek już jest na forum z takim samym pomysłem...
@up Przecież to ten sam gościu co napisał wcześniejszy wątek.
oh boże znowu skomenduje tak naprawdę ten sam wątek masakra ...
tak jak ci mówiłem system będzie trudny do zrobienia
w realu nie ma komend Tongue
złodziej był by przez okradanie graczy klasąktóra by najwięcej zarabiała i każdy nim by pewnie grał
krótko mówiąc pomysł nie przemyślany w ogóle nie zrównoważony do zarabiania
Jużbył chyba taki wątek xd
Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.
6. Nieodpowiedni tytuł tematu.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.
Przekierowanie