MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Berło laguje ;p
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Załważłem grając dzisiaj na W vs P 2 że atak serduszek z Berła laguje gdy ktoś go użyje przy mnie albo na mnie Proszę o naprawenie tego .
Potwierdzam dochodzi do lekkiej scinki gdy sie berla uzyje
racja też mam lagi
Zawsze gdy jest atak potworów są ogroooooooomne lagi, może faktycznie przez berlo
Przydałoby się Berło zamienić na inną broń.
@UP
Nie zmienić tylko po prostu macie słaby sprzęt.
Ja mam normalnie stałe 81 fps
Lagi powoduje strzal szlamem
Trzeba zmienić "partiklesy" w strzale szlamem/sercami tak, aby aż tak bardzo nie ścinało. U mnie ladży tak samo.
chyba w dalszym ciągu niektórzy nie rozumieją że jeśli lag wam się pojawia w momencie używania przedmiotów które wywołują wiele particli to jest to wina wyłącznie Waszego sprzętu, jeśli przyczyną jest serwer to lagowało by cały czas a nie w momencie ataku.

inferno w momencie ataku generuje ponad 200 dodatkowych particli zarowno dla ognistego ataku jak i szlamu, jeśli ktoś ma słaby sprzęt to ma prawo generować jednosekundowego laga w momencie ataku...

oto przyklad:
https://www.youtube.com/watch?v=Lx7INDqn7BY
minuta: 29:55 i atak szlamu, mini lag na pol sekundy - to wina sprzetu, jednak nie wplywa on specjalnie na rozgrywke. Oczywiście mogę przepisać plugin i zmodyfikować cokolwiek bo to autorskie rozwiązania, pytanie czy kosztem tak małej różnicy ma to sens, bo teraz atak inferno wygląda spektakularnie, przy mniejszej ilości particli tak nie będzie.

Tu przykład jakiegoś losowego gracza z youtuba: https://www.youtube.com/watch?v=GuXhHQ0gpbc
jemu chodzi inferno bez zadnych problemow

Skoro komputer nie daje rady wystarczy ograniczenie w ustawieniach gry i wyłączenie cząsteczek/detali.
Zmian w tym zakresie nie będzie bo ktoś ma słaby komputer... ja komputera z nasa nie mam a chodzi bez wiekszego problemu, zresztą wszystkim innym youtuberom którzy nagrywali ten tryb tak samo.

temat pozostawiam do dyskusji Smile
zminilem dla testow dla Was inferno - teraz generuje podczas ataku 5 x mniej particli - przetestujcie i dajcie znac czy czujecie roznice - update testowy wykonalem tylko na mineserwerze.
Stron: 1 2
Przekierowanie