MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Propozycja - Moderator na forum
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam. Ostatnio coraz częściej "odkopywane" są stare tematy. W części temat został już omówiony/wyczerpany, w części umarł śmiercią naturalną. Może warto przywrócić rangę "moderatora" w celu przegrzebania forum z takich tematów? Mógłby być nim ktoś z pomocników, lub nawet inna osoba. Tematy można przenosić bezpośrednio do kosza, lub w każdym z podgrup dodać nowe miejsce "tematy zamknięte" - nie kasować tak, żeby po nich ślad nie został.

Dzięki temu forum trochę zostałoby oczyszczone. Dodatkowo pilnowaliby postów, czy są zgodne z tematem (ostatnio zdarza się offtop). Obecnie nikt nie ma moderatora, a zdaję sobie sprawę, że Admin ma sporo roboty. Co do rozpatrywania skarg - to już do decyzji Admina, czy nadal się on tym zajmuje, czy pomocnicy.

Dodatkowo, cześć tematów typu http://mineserwer.pl/Temat-Pierwsze-krok...wnicy-Dusz oprócz przyklejenia powinna być zamknięta - żeby nie robić zbędnego spamu.
odświeżam
Ja bym chciał zostać Moderatorem Big Grin!!!

Myślę też nad takim Moderatorem bo jest wielki spam też takie nie potrzebne tematy robią ...
Czemu nie...
(01-February-2015 21:44:26)TheBlackGhost napisał(a): [ -> ]Ja bym chciał zostać Moderatorem Big Grin!!!

Tak jasne spoko uważaj bo ci to zaakceptują Big Grin (żarcik Big Grin Big Grin Big Grin Big Grin)
xD to fajnie ale naprawde by sie ktos przydal
Ja che być ! XD
Black ale musisz być aktywny jak już bedziesz miał ją bo stracisz tak jak np mag...
Kuba42 nie bedziesz Big Grin
Widzę w tej roli np. Młodego, Minika, wikusi, może nawet mnie...
Do tego potrzeba osoby aktywnej i ogarniętej...
Napewno na stanowisko moderatora forum Kalis nie przyjmie pierwszej lepszej osoby, która nabija od, za przeproszeniem, cholery postów. Na to stanowisko Kalis przyjmuje tylko osoby dla niego zaufane (globalmodzi, niektórzy pomocnicy). Poza tym moderator forum musi je ogarniać i nie mam tu na myśli tylko zamykania postów/przypinania/przenoszenia ich itp. Musi znać także działanie oprogramowania używanego na naszym forum. Moderator forum musi mieć nienaganną opinię na forum jak i serwerach, musi znać zasady ortografii, gramatyki oraz interpunkcji. Musi być to też osoba odpowiedzialna. Co do komentarza kuba42 to jest on w sporym błędzie, gdyż sam tak, czy siak jestem globalmodem prawie wszystkich podsieci CraftBoard, więc moderuje forum CraftBoard razem z jeszcze mniejszą grupką ludzi, niż u was jest pomocników, dodatkowo moderuje sam forum CraftServer, więc nie mam tak dużo czasu, jak wy na ogarnięcie i tego forum. Jeszcze co do rangi moda forum, ona nawet nie jest zrobiona... gadałem o niej kiedyś z Kalisem.

Moim zdaniem na przyznanie dodatkowych uprawnień moderatorskich zasługuje tylko wyłącznie jakis pomocnik. Trzeba będzie także sprawdzić ich doświadczenie i umiejętności. Wszystkich pomocników chętnych, aby moderować forum zapraszam na teamspeak ts.mineserwer.pl. Pogadamy, przetestuje was i pogadam o tym z bananem i Kalisem.
Stron: 1 2
Przekierowanie