MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Napad na Jubilera
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2 3
Witam zrobiłem dzisiaj budowle Napad na Jubilera.

Spawnujemy się tutaj.
[Obrazek: image.php?di=62JQ]
Później trzeba otworzyć te drzwi.
[Obrazek: image.php?di=BR6Q]
Jak wejdziemy do środka będzie tam kilka jednostek straży miejskiej i strażnik którego będzie trzeba zabić.
[Obrazek: image.php?di=479Z]
Po zabiciu strażnika otworzą nam się to przejście.
[Obrazek: image.php?di=YM26]
Jak przejdziemy przez to przejście zobaczymy dwóch strażników i dwa przyciski.
Przycisk po lewej otwiera kolejne drzwi a po prawej spawnuje SWAT (ja zrobiłem że spawnuje zombie).
[Obrazek: image.php?di=ZDIU]
[Obrazek: image.php?di=EZNF]
Po przejściu dalej zobaczymy Jubilera.
[Obrazek: image.php?di=RA9J]
Będzie wypadać z niego taka karta (oczywiście może być inna) Tongue
[Obrazek: image.php?di=D6SG]
Jak przejdziemy przez szybę będzie tam skrzynka.
[Obrazek: image.php?di=UKGJ]

@edit:moim błędem było to że było zamało dekoracji wiec je dodałem oto ss.
[Obrazek: image.php?di=RYPS]
[Obrazek: image.php?di=G7WD]
[Obrazek: image.php?di=LTU4]
[Obrazek: image.php?di=H6E1]
[Obrazek: image.php?di=UDZV]
[Obrazek: image.php?di=K6QA]
[Obrazek: image.php?di=KJIR]

UWAGA: moby i itemy były robione modyfikacja all u want inventory.
Napracowałeś się z tymi mobami i itemami, ale mapa słaba.
jak obijają cię 4 jednostki straży miejskiej które nie są zbugowane i trzeba zabić strażnika to bardzo łatwo zginąć więc długa mapa jest nie potrzebna.
slabo to wyglada :/
(04-August-2016 15:47:34)Igorro88 napisał(a): [ -> ]jak obijają cię 4 jednostki straży miejskiej które nie są zbugowane i trzeba zabić strażnika to bardzo łatwo zginąć więc długa mapa jest nie potrzebna.

Czy ja coś napisałem o długiej mapie?
Btw, tak , jest za krótka.
Powiedziałem, że SŁABA, to znaczy, że jest poprostu... nie ładna. Żadnych detali. Tylko podłoga ściany i sufit. A wszystko piaskowiec. Słabo. I to auto jakieś zdeformowane.
Okropna Smile Obrzydliwa Smile 2/10 Smile wygląda jak jakieś katakumby z Tomb Raider. Ale doceniam to, że się starasz kolego Smile
Dodałem dekoracje mam nadzieje że bardziej się wam spodoba. Tongue Smile
Jest lepiej Tongue
Ale na miejscu banana bym tego nie wziął. Wszystko jest z piaskowca. Zrób inną podłogę, najlepiej jakąś wzorzystą, na przykład szachownica "kwarc - blok węgla". Zrób podmurówkę, czyli pierwszy rząd ścian np z jakiejś farbowanej gliny. Do tego jest strasznie ciasno. No i małe te pomieszczenia. I nisko jest sufit. A co do sufitu TEŻ jest z piaskowca - zrób go z czegoś innego (nie nie dębowe deski) naprzykład kwarc albo jakaś pasująca glina (np, szara (czyli ona chyba się nazywa błękitna) ). Te stoliki - okropne. Polecam płotek + żelazna płytka naciskowa. Obrazy? Doniczki? Gablotki? (to jubiler). Z zewnątrz jest kiepski. Nawet bardzo. Krzesła, półki, stoły - wszystko z dębowego drewna. Jak masz krzesło dębowe - zrób stolik świerkowy. Albo inne drewno. Ale nie brzozowe, bo będzie się zlewać z piaskowcem. Największy kłopot to mnogość piaskowca i mała przestrzeń.
Wejście jest słabe, zrób jakieś przeszklone jak to : https://www.google.pl/search?q=jubiler&e...tD9716M%3A

Donice - zrób je z różnych liści, nie tylko 1 rodzaj. I WHY, WHY znowu donica z piaskowca?! Zrób ją z pnia, kwarcowej kolumny albo jakiejś gliny.
Ten stojak z diaxami. Dlaczego tylko diaxy? Może złoto ? To też urozmaicenie. I oczywiście, jakże inaczej, jest on z PIAAASKOOWCAAA Smile WHY?! Drewno, glina, kwarc, do tego jakieś np płotki. Oświetlenie - jasnogłazy w podłodze.. Panie ja Cię błagam... Nie lepiej na suficie? Do tego otoczone włazami. Tylko ty tego na suficie nie zrobisz bo masz sufit jak w domku hobbita. WIĘKSZE Igorro!
I zbuduj sobie z commandblocka taki mechanizm, który będzie spamował komendą /clear Igorro88 sandstone Big Grin!!!
Więc największe problemy jakie dostrzegam :
- małe
- ciasne
- niskie
- piaskowcowe
What about jakieś małe atrium np z drzewkiem (oczywiście jakimś ładnym a nie wymączkowaną sadzonką) Co powiesz o żyrandolach? np, takich kryształowych z użyciem szyb? OCzywiście najpierw podwyższ sufit. Nie rób mebli z tego samego tworzywa co budowla. I pamiętaj, podmurówka. Sciany jak najbardziej różnorodne. Dużo szyb. To daje budowli przestronność. Wiem, gdybyś miał zastosować się do wszystkich moich porad musiałbyś wszystko rozpieprzyć i zrobić od nowa. Mam nadzieję, że mnie za to nie zhejtujesz. Podejrzewam co powie banan jeśli zobaczy to w tej formie. "Dno i 30 metrów mułu" Popraw to. Posiedź nad tym. Wpisz sobie do wyszukiwarki jubiler, znajdź inspirację. Takie coś, żeby nadawało się na questa, musi być dopracowane. Trzeba nad tym posiedzieć , włożyć w to więcej pracy, nie żeby było, żeby banan mi dał vipa, żeby banan powiedział mój nick w odcinku. Kapitol z dinnerem robiłem 2 miesiące. Życzę powodzenia. Pozdrówa
będę starał się zastosować Tongue ale wyjeżdżam na 10 dni Sad(
Fajnie to wygląda!! ale trochę słaby w środku
Stron: 1 2 3
Przekierowanie