28-July-2016, 14:14:22
Czesc, dziś u mnie pochmurny i nudny dzień więc pomyślałem ze napisze coś tak dla rozrywki. Dzis poradnik bedzie dotyczył wlasnych komend typu /pomoc czy np: /lubieplacki. Bedzie to poradnik krotki gdyż jest to banalne.
Jesli chcemy napisac naszą komendę zaczniemy od slowa command <komenda>:
Wytlumaczenie: Po wpisaniu komendy pomoc wyskakuje nam informacja na chacie o tej tresc ktora jest powyzej. Pamietajcie o podwojnym nawisie bo bez niego dana wiadomosc w ktorej brakuje nawiasa nie bedzie wyswietlana!
Tak samo mozemy tworzyc komendy typu:
Wytlumaczenie: Po wpisaniu komendy /lubieplacki bedziemy otrzymywac 64 dyniowe placki i na chacie wyskoczy na wiadomosc.
Tak mozna sie bawic w nieskonczoność
Mozecie wymyslac wlasne kombinacje wlasne komendy ;p
Jesli nie wiecie jak w tym skrypcie pisac wlasne komendy to macie tu stronke:
http://njol.ch/projects/skript/doc/commands/
Mysle ze ten krociotki poradnik wam sie spodobal. Nie przywiązywałem tu szczególnej wagi to tych komend bo to jest bardzo banalne. W zasadzie kazdy kto nie zna sie na skrypcie powinnien wlasnie od tego zacząć, poźniej bedzie z górki, mowie wam to ja ;p
Jesli chcemy napisac naszą komendę zaczniemy od slowa command <komenda>:
Kod PHP:
command /pomoc:
trigger:
send " &7<------{ &4&lPOMOC&7 }------>" to player
send " &7> &4Brak informacji!" to player
Wytlumaczenie: Po wpisaniu komendy pomoc wyskakuje nam informacja na chacie o tej tresc ktora jest powyzej. Pamietajcie o podwojnym nawisie bo bez niego dana wiadomosc w ktorej brakuje nawiasa nie bedzie wyswietlana!
Tak samo mozemy tworzyc komendy typu:
Kod PHP:
command /lubieplacki:
trigger:
give 64 pumpkin pie named "&b&lPlacek" to player
send "&4Otrzymales 64 placki!" to player
Wytlumaczenie: Po wpisaniu komendy /lubieplacki bedziemy otrzymywac 64 dyniowe placki i na chacie wyskoczy na wiadomosc.
Tak mozna sie bawic w nieskonczoność

Jesli nie wiecie jak w tym skrypcie pisac wlasne komendy to macie tu stronke:
http://njol.ch/projects/skript/doc/commands/
Mysle ze ten krociotki poradnik wam sie spodobal. Nie przywiązywałem tu szczególnej wagi to tych komend bo to jest bardzo banalne. W zasadzie kazdy kto nie zna sie na skrypcie powinnien wlasnie od tego zacząć, poźniej bedzie z górki, mowie wam to ja ;p