13-July-2016, 16:45:48
Witam w kolejnym poradniku, dawno nie było tego typu watku. Jednak postanowiłem troche pomajstrować i udało mi się zrobić coś naprawde ciekawego. A to ciekawe coś to tworzenie przedmiotów poprzez własną receptę twórczą.
Przykładem jest enderchest.
Tym razem zaczynamy od: on load:
Teraz gdy mamy już głowną rzecz przechodzimy do recepty twórczej enderchestu:
Pewnie zastanawiacie się w jaki sposób jest to ustawione.
Wszystkich składników recepty itemu jest 9 czyli tyle ile okien jest w workbenchu
zapisujac recepte piszemy w sposób nastepujący : 1,2,3,4,5,6,7,8,9
W workbenchu ( Crafting table) wygląda to tak:
![[Obrazek: image.php?di=DW90]](http://mineserwer.pl/uploadzdjec/image.php?di=DW90)
Teraz gdy mamy recepte mozemy dodac dodatek:
Czyli po zniszczenu Enderchesta blok zamienia sie w powietrze ( czyli jak kazdy blok) i dropi nam enderchest. Ta procedura działa nie tylko na survivalu ale również na trybie kreatywnym.
Dla tych którzy czekają na cały skrypt:
No to by było na tyle, mam nadzieje ze się wam spodobało, ogólnie możecie dzieki takim craftingom stworzyc wszystko np: możliwosć scraftowania bedrocka i wiele wiecej, nie bede tego pisac ponieważ chce abyscie się również tym sami pobawili.
Choc w zasadzie tylko wystarczy pozmieniac nazwy i dac swoja recepte i juz jest gotowe
Kolejne poradniki niedlugo, gdyż teraz pracuje nad antybotem, gdyz chce zrobic najlepszego ;p
Przykładem jest enderchest.
Tym razem zaczynamy od: on load:
Teraz gdy mamy już głowną rzecz przechodzimy do recepty twórczej enderchestu:
Kod PHP:
register new shaped recipe for ender chest using obsidian, obsidian, obsidian, obsidian, ender pearl, obsidian, obsidian, obsidian, obsidian
Pewnie zastanawiacie się w jaki sposób jest to ustawione.
Wszystkich składników recepty itemu jest 9 czyli tyle ile okien jest w workbenchu
zapisujac recepte piszemy w sposób nastepujący : 1,2,3,4,5,6,7,8,9
W workbenchu ( Crafting table) wygląda to tak:
Teraz gdy mamy recepte mozemy dodac dodatek:
Kod PHP:
on break of Ender Chest:
cancel event
set block to air
drop Ender Chest
Czyli po zniszczenu Enderchesta blok zamienia sie w powietrze ( czyli jak kazdy blok) i dropi nam enderchest. Ta procedura działa nie tylko na survivalu ale również na trybie kreatywnym.
Dla tych którzy czekają na cały skrypt:
Kod PHP:
on load:
register new shaped recipe for ender chest using obsidian, obsidian, obsidian, obsidian, ender pearl, obsidian, obsidian, obsidian, obsidian
on break of Ender Chest:
cancel event
set block to air
drop Ender Chest
No to by było na tyle, mam nadzieje ze się wam spodobało, ogólnie możecie dzieki takim craftingom stworzyc wszystko np: możliwosć scraftowania bedrocka i wiele wiecej, nie bede tego pisac ponieważ chce abyscie się również tym sami pobawili.
Choc w zasadzie tylko wystarczy pozmieniac nazwy i dac swoja recepte i juz jest gotowe

Kolejne poradniki niedlugo, gdyż teraz pracuje nad antybotem, gdyz chce zrobic najlepszego ;p