MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Poradnik]TreasureChest
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam Smile. Dziś chciałbym wam opisać komendy pluginu TreasureChest. Może najpierw zacznę co to jest plugin TreascureChest.

TreasureChest - Plugin pozwalający na stworzenie skrzyni w której co jakiś czas będzie pojawiał się jakiś item

Link: http://dev.bukkit.org/bukkit-plugins/treasurechest/

Okej wytłumaczyłem wam za co odpowiada plugin TreasureChest i podałem link. Teraz zajmiemy się uprawnieniami, które trzeba dodać, aby móc np: Otwierać taką skrzynie Smile.

Permissions:

- Treasurechest.set - Daje możliwość stworzenia skrzyni w której itemy pojawiają się co jakiś czas.

- Treasurechest.delete - Daje możliwość usunięcia skrzyni w której itemy pojawiają się co jakiś czas.

- Treasurechest.accest - Daje możliwość otworzenia takiej skrzyni w której itemy pojawiają się co jakiś czas.

- Treasurechest.count - Daje możliwość zobaczenia ile skrzyń takich się otworzyło

Poznaliśmy już permissje. A teraz poznacie komendy pluginu TreascureChest.

Komendy:

/Tchest set - Tworzy skrzynie
/Tchest unlimited - Tworzy skrzynie z której możemy brać itemy co chwile czyli bez przerwy.
/Tchest setforgettime [dni] [godz] [min] [sek] - Ustawia czas co jaki można brać itemy ze skrzyni
/Tchest setmsg [Treść] - Ustawia wiadomość która pojawia się po otworzeniu takiej skrzyni.
/Tchest list - pokazuje listę skrzyń, które znaleźliśmy na mapie razem z ich kordami
/Tchest list-all - pokazuje nam wszystkie skrzynie na mapie razem z ich dokładną lokalizacją.
/Tchest reload - reload pluginu czyli ponowne załadowanie pluginu.
/Tchest forget [Nick] - Usuwa informacje, że dany gracz otworzył skrzynie i zabrał itemy z niej.
/Tchest setforget [Dni] [Godz] [Min] [Sek] - Ustawia czas co ile taka skrzynia pojawia się na mapie.

Znacie już komendy, ale dla pewności napiszę dla was jak taką skrzynie stworzyć, a więc zacznijmy Smile.

1.) Poluż skrzynie na ziemi
2.) Włóż do niej item
3.) Wyceluj w nią kursorem myszki
4.) Napisz nadal celując w nią komendę /Tchest set
5.) Napisz następnie nadal celując w nią komendę /Tchest setforget [Dni] [Godz] [Min] [Sek]
6.) Napisz nadal celując /Tchest setmsg [Treść]
7.) Skrzynia z itemem co jakiś czas jest gotowa Smile.

Myślę, że ten poradnik komuś pomoże Smile
Poradnik dobrze napisany, widać że się do niego przyłożyłeś.

Łapaj plusa za poświęcony czas na ten poradnik.
Plusik. Poradnik przydatny.
Ciekawe ciekawe plusik Big Grin (nie w watku ocenie cie bo telefon xd)
Uciesze się ze zdjęć, jeśli będą
Dominik chciał byś luksusowe życie Wink. Co do poradniku, dobra robota Wink. +
To chyba podstawowy plugin (przynajmniej dla mnie). No ale jakoś może komuś pomoże ;_;
Zaniedługo napiszę kolejny poradnik Smile.
Tylko gdzie link do pobrania, bo nie wszyscy musza wiedzieć ze aktualna wersje TreasureChest pobierzesz ze zagranicznej strony spigota jeżeli chcesz aby współpracował z API 1.7.2 lub nowszy.

TreasureChest Reloaded
Już wstawiam link. Usuń ten twój link.
Stron: 1 2
Przekierowanie