MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Propozycja RPG (klejnoty)
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Mam propozycję żeby na targu w był dodatkowy NPC przy handlarzu diax,emerald,rubin np pomocnik handlarza diax,emerald,rubin.

Co on będzie robił? A więc będzie zamieniał np idealny diament w 10 nieskazitelnych i tak dalej z każdym klejnotem.

Czy to ma sens? Jak najbardziej,np ktoś kupił idealny diament na targu ale chcę mieć 10 nieskazitelnych bo np jest taka zbroja a on chcę ją mieć więc zamienia idealny w 10 nieskazitelnych.

Dziękuje i proszę przedyskutowanie tej propozycji.
Vip moze wymieniac za 7 klejnotow, tym sposobem troche klikania i ekomonia pada. Wydaje mi sie, ze podobny temat byl, nie zostal przyjety
@Piotrovsky: jemu chodzi o to, żeby zrobić npc z wymianą odwrotną do obecnej czyli np. 1 wybrakowany diax który można by było wymienić na 10 nadkruszonych...

Co do tematu to odpowiedzią na nie jest drop.

Czemu drop? a no temu iż właśnie drop nie pozwala na to by na expowiskach wypadały częściej lepsze poziomy od słabszych.

W celu dropienia klejnotów 4 - 5 lvl zalecam expić na demolandii, iraku, księżycu i cukierkolandi (najbardziej na drugim i ostatnim, bo łatwo się ubija mobki)

Słabsze poziomy dropią w zależności od expowiska czyli:

expowiska (zombie, golemy i gobliny) - 1 poziom klejnotów

expowiska (amazonki, czarodzieje) - 2 poziom klejnotów

expowiska (pająki, tytany) - 3 poziom klejnotów

itd...

Chciałbym przypomnieć, iż level liczy się tylko gdy myślimy o tym aby zdobyć wszystkie expowiska, w pozostałych przypadkach typu. zdobywanie itemów - niekoniecznie musi się liczyć (chyba że nie ma się dostępu do jakiejś mapy z wyższym poziomem klejnotów) a już na pewno level nie liczy się w tym, jaki macie sprzęt.

To.. w sumie... tyle.
Chyba mnie Iron nie zrozumiałeś.
10 nadkruszonych = 1 wybrakowany - targ
7 nadkruszonych = 1 wybrakowany - vip+

A teraz gdyby wprowadzono NPC, który wymienia w dół, czyli
1 wybrakowany = 10nadkruszonych

to vip+ może wymienić 1 wybrakowany na 10 nadkruszonych, pójdzie na portale vip, wymieni 7 nadkruszonych na 1 wybrakowany - zostają mu 3 sztuki nadkruszonych. Powtórzy czynność kilkanaście razy, ma wtedy coraz więcej klejnotów w zapasie.

Wg mnie nie ma sensu wprowadzania takiego NPC. Wystarczy wymieniać klejnoty na wyższe tylko wtedy, gdy jest taka konieczność.
Dokładnie tak jak piotrovsky mówi - zrójnowałoby to serwer bo ktoś kto ma vipa+ mógłby w nieskonczoność za darmo generować sobie dodatkowe klejnoty.

Szkoda że większość nim pomyśli to napisze Tongue
Wiadomość wygenerowana automatycznie !

[Obrazek: image.php?di=4GHV]

Ten wątek został zamknięty, jeśli nie zgadzasz się z tą decyzją
skontaktuj się z administracją MineSerwer.pl
Pozdrawiamy!

Przekierowanie