MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: Kopalnie i wymieniarki.
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Stron: 1 2
Witam! Wielu graczy skarży się ostatnio na szkody spowodowane przez pistony w kopalniach oraz niewidzialnych złodziei w wymieniarkach.
Jest na to prosty sposób.

Wystarczy nam plugin WorldGuarld.

Tam więc zaznaczamy teren kopalni oraz wymieniarek, ustawiamy jako region i wpisujemy:
/region flag (nazwa regionu) enderpearls deny - złodzieje już nie mogą wejść do wymieniarek.
/region flag (nazwa regionu) pistons deny - do widzenia z griefem
/region flag (nazwa regionu) potion-splash deny - brak efektów mikstur (zalecane tylko na wymieniarki.

A więc, skoro tak nie można, to pod płytkami naciskowymi (albo chociaż w zasięgu obwodu redstone) należałoby umieścić command block z komendą usuwającą efekt niewidzialności.

I to tyle.

Mam jeszcze prośbę, aby potraktowano ten temat POWAŻNIE. Umili to grę wielu innym.
No bo teraz są straszne szkody przez te pistony , mikstury itd bo juz szkoda gadać oszustwa , kradzieże itd ...
Zgadzam się :f
Też się zgadzam ,ponieważ niedawno mojemu koledze chciałem sprzedać Excalibur i mu rzuciłem 1 a tam jakis typ się perelką tepną i wzioł mojego exa a moj kolega mi za niego kasy nie dal ,ponieważ go nie złapał
Moim zdaniem troche niebezpiecznie jak można być niewidzialnym w wymieniarkach to lepiej gdzieś rzucić w swoim domku czy gdzieś ale nie po to były robione wymieniarki
Ja osobiscie nie ufam wymieniarkom.
Podczas handlu perelkuje sie na dach budynku, najlepiej wysoko i wtedy osoba sie do mnie tepa.
@Refresh
Mam taki polski pomysł, wygląda on jakoś tak:
X- Ściana O- Punkt warpu "-"-Drzwi

XXXXXXXXXXXXXXXXX
X XX X
X XX X
X XX X
XXXX-XXXXXXX-XXXXX
X. XX X
X. O. XX. O. X
XXXXXXXXXXXXXXXXX

Np /warp wymieniarka 1,
Można też zrobić tak, że w takim terenie mogą przebywać max 2 osoby.
(A tak btw, w MC 1.8, jest komenda /testfor (do command_blocków) przez co można pobawić się nawiasami, przez co: Jeśli na x,y,z-x,y,z będzie min. 2 entities o NBT [Player] , /tp 3rd entity na x,y,z)

Przydał by się Update serwera do 1.8, (do resource packów będzie można dodawać różnego rodzaju mody). Łatwy będzie do zrobienia tryb adventure, za przejście którego dostaje się np. 50K. W 1.8 są 3 bossy, endermity, Dungeon podwodny, oraz potrzebny lazuryt do enchant'u.

Oj, sorka, chyba Zn zmieniłem temat. ... Więc, najlepiej coś zrobić z tymi wymieniarkami, bo nie teraz byłem oszukany! (btw 2 razy, ale na 1 nie mam dowodów xd)

I sorka, spacje się skróciły Tongue
z tego co wypisales to zostalo tylko dodane enderpearls a reszta czyli pistons potion-splash nie bo nawet nie znasz pewnie dzialania tego, pistonow nie zablokuje bo wejscia nie beda sie zamykac a potionys to tylko blokuje uzywanie, nie dzialanie
Najlepiej wymieniać się w przepalarkach. Są żelazne drzwi i wgl, a najlepiej, to zrobić coś, aby anulować wszystkie buffy na wymieniarkach, bo ludzie z niewidzialnością mnie DOBIJAJĄ!
Stron: 1 2
Przekierowanie