MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Jungle Chamber] Komnata Dżungli
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam ziomki Smile

W dzisiejszym wątku zaprezentuję wam ostatnią komnatę - Jungle Chamber tj. Komnata Dżungli Smile

Nie przedłużając, zaczynamy.

Na początek panorama mapki:

[Obrazek: image.php?dm=BF76]

Jak widać mapa ta jest niewielka ale za to bardzo zasobna w mechanizmy.
Tutaj akurat na dżunglę pomysłu zbyt mocnego nie miałem dlatego zrobiłem to skromnie Big Grin

Zaczynamy od pojawienia się w tym miejscu:

[Obrazek: image.php?dm=9TZE]

Od razu mamy na widoku pierwszy mechanizm. Opiszę krok po kroku tą scenę:

Krok 1. Jedna z osób staje na kładce a druga musi wejść do tego pomieszczenia:

[Obrazek: image.php?dm=AGGV]

Krok 2. Osoba będąca w pomieszczeniu musi wejść na drabinę i przejść przez drzwi, następnie zabić potwora który uniemożliwia wejście pierwszej osobie:

[Obrazek: image.php?dm=DC1E]

Zapewne na tym zdjęciu widać co dalej nas czeka - parkour. Na całej mapie są 2 parkoury, w zasadzie cała akcja skupia się wokół 1 drzewa.

Docieramy po parkourze do tego oto miejsca:

[Obrazek: image.php?dm=UE7C]

Tutaj czeka nas więcej roboty. Oto cały scenariusz:

Krok 1. Obie osoby wchodzą do pomieszczenia i jedna z nich musi podnieść za pomocą kładki blok:

[Obrazek: image.php?dm=WREY]

Krok 2.

Druga osoba wchodzi na podniesiony blok i wspina się do tego punktu:

[Obrazek: image.php?dm=PWWM]

Krok 3. Osoba na górze musi najpierw zabić moba na kładce, gdy osoba pierwsza czeka na drabinie na zwolnienie przejścia. Po zwolnieniu przejścia osoba druga wychodzi drzwiami.

Pora na trochę wspinaczki:

[Obrazek: image.php?dm=8WH9]

Tutaj warto być skupionym.

Po przejściu parkoura trafiamy do najtrudniejszego miejsca w tej komnacie.

[Obrazek: image.php?dm=7EDS]

Opiszę tutaj kroki.

Krok 1. Jedna z osób zostaje na zewnątrz a drugą czeka ostra walka wewnątrz pomieszczenia

Krok 2. Musimy teraz zabić potwora na kładce oznaczonej numerem 1.

[Obrazek: image.php?dm=SI2B]

Krok 3. Teraz osoba z zewnątrz wchodzi po drabinie nad którą zostało zwolnione wejście.

Krok 4. Osoba na górze musi zabić potwora wewnątrz a osoba na dole w tym samym czasie szybko musi zabić potwora na kładce nr. 2

[Obrazek: image.php?dm=ACXP]

Krok 5. Osoba na górze przechodzi szybko przez wrota a osoba niżej wspina się po drabinie

Krok 6. Osoba za kładką zabija potwora obok aby otworzyć wejście drugiej osobie i razem przechodzą przez wrota do szkatułki

[Obrazek: image.php?dm=UES1]

Mam nadzieję że się spodobało, nie jest to mega wielka i nieziemska komnata ale na pewno oferuje wymuszenie pracy zespołowej a w ostatnich krokach, wytrzymałość Smile

Jeśli mi się uda, dziś skleję te wszystkie 4 komnaty w 1 wątku do użytku a wam pozostawiam ocenianie i komentowanie Smile

Pozdrawiam ironhide Smile
WoW...
fajna nawet +
Ciekawe Smile. ironhidzie ciągle zaskakujesz Smile. Epickie i już nie mogę się doczekać sklejenia tego w jedną całość .
Przydałoby się dopracować ten mur, żeby był bardziej w kształcie Koła niż kwadratu i dodać kilka ozdób na drzewie!
Oprócz tego nie najgorzej!
Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.
6. Nieodpowiedni tytuł tematu.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.
Przekierowanie