MineServer.pl - Minecraft Serwer Serwery Minecraft

Pełna wersja: [Fire Chamber] Ognista Komnata
Aktualnie przeglądasz uproszczoną wersję forum. Kliknij tutaj, by zobaczyć wersję z pełnym formatowaniem.
Witam wszystkich.

W poprzednim wątku prezentowałem wam Desert Chamber czyli Pustynną Komnatę. Dzisiaj udało mi się zrobić kolejną komnatę tj. Fire Chamber - Komnata Ognia. Tak jak poprzednia, budowana na serwerze dla pomocników only i wymaga do przejścia minimum 2 - 3 osoby.

Panorama mapy wygląda następująco:

[Obrazek: image.php?dm=V6A3]

Jak widać, ta komnata to same zabudowania, lecz zrobiłem w niej bardziej komplikujące sytuacje, gdzie współpraca musi zachodzić krok po kroku Smile

Zaczynamy od pojawienia się tutaj:

[Obrazek: image.php?dm=WQ6R]

Niewielkie pomieszczenie, praktycznie nie jest ono aż tak super wybitnie zdobione ;p

Po wejściu do pierwszego pomieszczenia mamy już pierwszą z sytuacji komplikacji, wygląda to mniej więcej tak:

[Obrazek: image.php?dm=SNT0]

[Obrazek: image.php?dm=JQWJ]

Jak widać wymaga to wykonania 2 kroków. Krokiem pierwszym jest stanięcie na kładce 1 z graczy, gdy drugi przejdzie przez drzwi do mniejszego pokoju. Krok 2 - osoba która przeszła do mniejszego pokoju, musi stanąć na kładce i osoba która została w 1 kroku, przechodzi przez drugie drzwi i musi dojść do tego pomieszczenia:

[Obrazek: image.php?dm=AZV0]

Następnie otwieramy drzwi drugiej osobie, która w swoim pomieszczeniu musi przejść do drzwi do pomieszczenia z pierwszą osobą.

Potem 1 z osób w pomieszczeniu na zdjęciu, musi stanąć na kładce a 2 osoba na żelazny blok, wtedy aktywuje się podniesienie bloku i 2 osoba może pierwszej aktywować to podniesienie z góry.

Teraz pora na trochę luzu, tylko bądźcie ostrożni bo to nie jest mega wesołe Big Grin

[Obrazek: image.php?dm=AATN]

Omijamy lawę, przechodzimy tunel i ponownie musimy otworzyć drzwi:

[Obrazek: image.php?dm=VXJG]

Teraz schodki końcowe - sytuacja która się 2x powtarza, czyli 1 osoba na kładkę, druga przechodzi przez drzwi i otwiera pierwszej. Wygląda to mniej więcej tak:

[Obrazek: image.php?dm=2V52]

Po przejściu drugiego pomieszczenia, za drzwiami schodki i musimy ponownie powtórzyć krok otwarcia drzwi.

[Obrazek: image.php?dm=EHH1]

Po drzwiach, wreszcie meta - Szkatułka (tak, dzięki wielkie Cam za ten piaskowiec z netherrackiem na szkatułce, fajnie to wygląda XD)

[Obrazek: image.php?dm=F8CW]

To by było na tyle. Mapę na pewno dziś wieczorem edytuję w oparciu o trochę światła w tych pomieszczeniach bo ja używam poty widzenia w mroku. Dzięki za przeczytanie, mam nadzieję, że się spodobało.

Pozdrówka ironhide Smile
Chciałem dodać jak zawsze 6 bloków od siebie.
Ładne bo z moim udziałem +
Ładne bez mojego udziału.
Nie wiedzialem, że iron potrafi budować Big Grin
Epickie Big Grin łap plusa.
Wątek został przeniesiony do kosza.
Prawdopodobne przyczyny :

1. Temat jest niezgodny z regulaminem.
2. Podobny temat znajduje się już na forum.
3. Wątek nie jest już aktualny.
4. Autor prosił o jego przeniesienie.
5. Temat został wyczerpany bądź rozwiązany.
6. Nieodpowiedni tytuł tematu.

Pozdrawiamy
Administracja Forum.
Przekierowanie